Tíz éve próbálom megírni a Sötét anyagot

2016. július 21. 10:34

Megpróbáltam ezt a három ötletet megírni külön-külön különböző időpontokban, de egyik sem volt elég mély, hogy elvigyen a hátán egy könyvet. És akkor rájöttem: ezek mind részei egy nagyobb könyvnek! Aztán összeállt az egész. Interjú.

2016. július 21. 10:34
Blake Crouch
B&N Sci-Fi and Fantasy

Ez a könyv nagyon masszív, olyan kérdéseket köt össze, mint a hazavezető út keresése, a sors és a szerelem. Melyik volt ezek közül az első, ami eszébe jutott? Mi volt a szikra, amiből ez a könyv lett?

Valójában tíz éve próbálom megírni a Sötét anyagot. Három különböző ötletem volt, három különböző időpontban. Az egyik a doboz. Nem igazán tudtam, hogy mit fog csinálni, de tetszett a doboz és a hangár. Csak a kép volt előttem. Volt egy érzésem – nem igazán egy plot-ötlet, csak egy érzés – egy emberrel kapcsolatban, aki eltűnt az időben. Nem igazán tudtam, hogy ez mit jelent. Nem gondoltam, hogy időutazós könyvet akarok csinálni, de tetszett az elképzelés, hogy van egy ember, aki elsodródott valahova és nem talál haza, de még ezzel kapcsolatban sem voltam biztos semmiben. A harmadik darab pedig az volt, hogy [kiszerkesztettük spoilerek miatt – a szerk.]. Azon gondolkodtam, hogy ez hogy nézne ki, mi jöhet ki ebből. Megpróbáltam ezt a három ötletet megírni külön-külön különböző időpontokban, de egyik sem volt elég mély, hogy elvigyen a hátán egy könyvet. És akkor rájöttem: ezek mind részei egy nagyobb könyvnek! Aztán összeállt az egész.

Szóval gyakorlatilag az elméd elmerül a furcsaságokban, és néha ez az egész összeáll egy könyvvé?

Igen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!