Brian McClellan: Karmazsin hadjárat – A lőpor nem játék

2016. március 03. 08:06

A Karmazsin hadjárat ott veszi fel a fonalat, ahol a Vérrel írt ígéretek letette, és ez nem csupán a sztori folytatására értendő.

2016. március 03. 08:06
Desrix
Geekz

A Karmazsin hadjárat átkozottul szórakoztató regény, kezdve a mágiarendszer átgondoltságától a keménykalapos-szakszervezetes-sétapálcás-macskaköves kor hangulatán át a pörgő akciókig. Utóbbiakból akad szép számmal, legyen szó utcai harcról vagy komplett dandárok harcmezőn történő megütközéséről - McClellan végig profin bánik az ütemmel, sehol sem véti el a ritmust, arra koncentrál, amit látni szeretnénk, ráadásul sosem mozdítja el a fókuszt a remek karakterekről, fordulatról fordulatra vezényli őket a háború mocskos-sáros árkain keresztül.

A Karmazsin hadjárat teljes mértékben betartja, amit vállalt: élettel, energiával teli újhullámos fantasyt ad az olvasók kezébe. Remekül egyensúlyoz a komor, véres-szaros, happy endet messzire kerülő és a grandiózus, királyságok háborújára koncentráló fantasy művek között, egyik mellett sem téve le végérvényesen a voksát, ám ügyesen merítve mindkettő erényeiből. Nem sértődnénk meg, ha ebből is készülne egy korrekt filmsorozat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!