Törpepártok a média lélegeztetőgépén

2016. január 22. 15:17

Az egy százalékért is küszködő mikropártok többet szerepeltek az ATV és az RTL Klub esti híradóiban, mint a Fidesz.

2016. január 22. 15:17
Klesch Dávid
Nézőpontok

„Az Együtt és a PM – dacára az 1 százalékos társadalmi bázisuknak -, igen tekintélyes szeletet kapnak a műsoridőből az ATV-n és az RTL Klubon. Médiasikerük elhomályosítja még Gyurcsány Ferencét is, pedig a 6 százalékos párt ugyanannyit szerepelt, mint a Fidesz – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb híradóelemzéséből.

Teljesítmény vagy lélegeztetőgép?

Az egy százalékért is küszködő mikropártok többet szerepeltek az ATV és az RTL Klub esti híradóiban, mint a Fidesz. Nem kis teljesítmény – gondolhatnánk. Ilyen megjelenés mellett azt várná az ember, hogy erősödik a szóban forgó pártok népszerűsége. Erről „sajnos” nem beszélhetünk, az említett pártok tábora ugyanis nehezen mérhető. Úgy vélem a törpepárt megnevezés helyett sokkal indokoltabb a „hírpárt” kifejezés használata, ugyanis csak hírből hallanak a választók felőlük.

Maradva az új terminológia mentén, az RTL Klub és az ATV egy lélegeztetőgéphez hasonlít, mely fenntartja a hírpártokat a felszínen. Kérdés a jövőre nézve pedig az, hogy meddig tartja életben az ATV és az RTL Klub a hírpártokat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freesleep
2017. április 16. 14:20
Mind a kettő ki van/volt tiltva egy csomó sajttájról - nyilván azzal álnak szóba, aki szóba áll velük. sokkal érdekesebb, hogy a MTVA-t meszelték el, kormánypárti túlsúly miatt
freesleep
2017. április 16. 14:20
ja, az rtl a legnézettebb magyar csatorna, nyilván nem fog csak úgy eltűnni, de ha mégis igen sokaknak hiányozna
Logogrif
2017. március 02. 21:02
Klesch D.: - A valóság nem mindig az,amit a hatalom sugall! - Sokan már csak meghúzzák magukat,ám ez nem azt jelenti,hogy kíváncsiak a kleschek vagy kecóka szövegeire.- Jön még kutyára dér...
választópolgár
2016. október 11. 23:15
Háttérben fekete csuhában a sötét erő, soros papa finanszírozza a megjelenésüket. Nevetséges pl az egyszemélyes liberálisok nevezetű fodor (pumukli) gábor kamupárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!