Rey Solo vagy Rey Skywalker?

2015. december 29. 08:13

Megpróbálunk választ adni a Star Wars: Az ébredő Erő egyik legnagyobb talányára! Kicsoda Rey? Őrült konteók, veszélyes spoilerek!

2015. december 29. 08:13
Zsótér Indi Dániel
Roboraptor

Tegyük fel, hogy Luke betartotta a jedikódexet, nem nemzett utódokat, Rey és Ben viszont testvérek. Van mondjuk köztük maximum tíz év korkülönbség. A színészek között is közel ugyanennyi van, Adam Driver (Kylo Ren) ’83-as, Daisy Ridley (Rey) pedig ’92-es születésű. Tételezzük fel azt is, hogy közel ugyanannyi idősek szerepük szerint is, mint a valóságban. Ez alapján Ben Solo a tinédzser évei közepén/végén fellázadt Luke ellen. Ekkor már régen megszülethetett Rey, de mivel Leia és Luke is érezte, hogy Bennel valami nincsen rendben, eltitkolták előle, hogy van egy húga, nehogy átcsábítsa a sötét oldalra. Luke soha nem képezte ki jedinek Rey-t, Ben Solo pedig soha nem tudta meg, hogy van egy húga. Az analógia a szétválasztott majd újratalálkozó testvérekről megint működne, hiszen Ben Solo időközben (Snoke-nak köszönhetően) tudomást szerez Reyről, s úgy fogalmaz: sokat hallott már róla. De az elmúlt években vagy az elmúlt pár napban? Ugyanis ha Ben halott már a húgáról, miért nem kereste eddig, ha pedig nem hallott még róla, akkor az azért lehet, mert Snoke sem tudja, hogy Rey és Ben testvérek, csak azt, hogy van valaki, akiben ébredezik az Erő.

Feltűnő továbbá, hogy Han Solo és Rey között valami furcsa szeretet van, ami a következőket veti fel: mi van, ha maga Han Solo sem tudja, hogy Benen kívül van még egy lánya is, Leia ugyanis nem mondta el neki és titokban szülte meg Rey-t, és Luke-ot kérte meg, hogy rejtse el Ben elől? Han eddig is vonzódott az Erőérzékeny emberekhez, mi van, ha ugyanazt érzi Rey-en, mint egykor Leián és nem, nem szexuális értelemben. Han és Leia elég rég nem találkoztak ahhoz, hogy Han ne tegyen fel kérdéseket az utódairól, a legújabb képregényes Star Wars-sztorik szerint Hannak ráadásul végig van egy felesége a 4-6. rész alatt. Lehet, hogy Ben születése után eltűnt tíz évre, majd megint találkozott Leiával, aki teherbe esett, de arról Han már nem tud. Az én fejemben az motoszkált például végig, hogy ha az elmúlt 30 évben megvoltak Chewie-val másodtiszt nélkül, miért akarja hirtelen felvenni Rey-t, ha nem azért, hogy maga mellett tartsa, hiszen érzi: közük van egymáshoz. Ugyanezt érezheti Leia, amikor ő és Rey először találkoznak a film végén és megölelik egymást. Ráadásul mindazok a képességek, amikkel Rey rendelkezik, akkor is birtokolhatná, ha nem Luke az egyik felmenője, hiszen Leiában is megvan az Erő, apjától Solótól pedig örökölhette az ösztönösen jó készséget a műszaki és harcászati dolgokban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. augusztus 12. 11:36
Nem tudom mennyire szándékos a karakterek kidolgozatlansága (Rey Ren), feleslegessége (Fin) de lesz mit rendbe, és/vagy behozni a következő epizódban most, hogy az egyetlen (Han) értékelhető karaktert teljesen értelmetlenül kinyírták az alkotók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!