The House of the Rising Reich – A világ, ahol a nácik nyertek

2015. december 03. 10:54

Olyan disztópikus világképet láthatunk, ami azért zavaró, mert túlontúl valós alapokra támaszkodik.

2015. december 03. 10:54
Pálinkó Tibor
Roboraptor

A sorozat néhol finoman, néhol pedig brutálisan az arcunkba bassza, hogy ez most nem a szép szabad álmok hazája, hanem bizony a kibaszott III. Birodalom egyik tagállama. A blend nagyon szép. A mozikban szereplő buzdító filmek, amik szerint minden amerikai boldog, munkás ember, miközben Volkswagen bogarakat szerelnek össze. A városokat hatalmi jelképek és különböző propagandaeszközök díszítik. Erős képek ezek. Külön pirospöttyös túrórudeszt érdemel az amerikai marshal elferdített képe, ami jelen esetben nem a törvényt képviseli, hanem egy elmebeteg náci mészáros. A jelentéstartalom teljesen megváltozik és egy alapvetően pozitív konnotációval rendelkező személy/titulus/helyzet olyan negatív lesz, hogy hozzá képest Voldermort Teréz anya szerepkörében díszeleg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlimokat zsidókat együtt elzavavrni
2015. december 09. 20:31
egyáltalán nem lett volna zavaró volna, ha az internácik helyett a nácik nyernek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!