Top 10 (+1) könyv 2015

2015. december 28. 13:16

A Horgonyhely lazán az év egyik legjobb regénye, mert egy remek alapötletet kiválóan bontott ki, és még inkább emelte a tétet A Bábel fiai után.

2015. december 28. 13:16
makitra
Egy Bene Gesserit feljegyzései

Sümegi Attila: Vadhajtás

A hatalom, a tudás, a szex és a szeretet iránti vágyak mozgatják hőseinket, mai magyar fiatalokat és az Ezeregyéjszakából szalajtott szellemeket. Sorsukat a mágia köti össze, egyes helyeken végzetesen, és a megjósolhatatlan események végén senki sem azt kapja, amit igazán szeretett volna. Sümegi Attila története vérbő és izgalmas fantasy, szokatlan ötletekkel, rengeteg energiával és néhol kicsit túlburjánzó szöveggel. Aki valami különlegesre vágyik, nem fog csalódni.

Moskát Anita: Horgonyhely

A mai magyar fantasy huszonéves »fenegyereke«, Moskát Anita ismét bebizonyította, hogy vigyázó szemeinket rá kell vessük. A Horgonyhely lazán az év egyik legjobb regénye, mert egy remek alapötletet kiválóan bontott ki, és még inkább emelte a tétet A Bábel fiai után. A szerző megtanult szerethető és megérthető karaktereket írni úgy, hogy mellette a történetről és a világépítésről sem feledkezett meg, ráadásul a mai népszerű gender-témákat is beemelte vizsgálódásába. A Horgonyhely így lett egy posztfeminista, a jelenlegi közbeszédet is kiválóan leképező regény, amely gyönyörűen van megírva és kellőképpen »beteg« ötletekkel dolgozik. (…)

Dan Simmons: Ilion

Az év sci-fi megjelenése, ha nem az év könyve nálam. Intelligens, posztmodern, intertextuális műremek, amely megidézi Shakespeare, Proust és Homérosz műveit, de amellett nem felejt el tudományos-fantasztikumnak lenni. Három szálon futó cselekménye mindvégig izgalmas, még akkor is, ha éppen Az eltűnt idő nyomában c. regényfolyamot próbálja elemezni. A fordítás zseniális, a világteremtés aprólékos, a kiadás nagyszerű. Csak ne kellene két évet várni a befejező kötetre…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!