Minden, amit tudni akartál a zombikról, A-tól Z-ig

2015. október 14. 16:03

Élőhalott ABC, az apokalipszistől a Z Nationig.

2015. október 14. 16:03
Zsótér Indi Dániel, Muchichka László
24.hu

Kirkman

Robert Kirkman író, a nagy sikerű The Walking Dead című amerikai képregény kiagyalója, amelyből aztán az AMC sorozat is inspirálódott. Azért fogalmazunk így, mert a képregény és a széria eseményei ugyan egy pontig hasonlóan futottak, ám a történetszálak később elváltak. Mindkét médium erős, össze sem lehet hasonlítani, mégis az, aki eredeti The Walking Dead élményre vár, ne habozzon, lapozzon bele a képregénybe!

Lugosi Béla

Egyik korai filmjét, a Fehér Zombit sokan tekintik alapkőnek a műfaj történelmében. A sztori szerint Madeleine és Neil az esküvőjükre készülnek, ismerősük, Monsieur Beaumont felajánlja, hogy házasodjanak össze az ő haiti ültetvényein. Beaumont valódi célja a nő megszerzése, és ehhez kéri Legendre (Lugosi Béla) nevű barátja segítségét, aki a malmában dolgozó embereket zombikká hipnotizálja. Beaumont megkapja a nőt, de aztán rájön, hogy az érzelmek nélküli test nem azt adja neki, amire számított. A film valójában a karibi szigetvilágban élő emberek vudu-hiedelmét dolgozza fel. A zombik nem halottak, csupán egy varázsló által hipnotizált emberek, létük álom, ideiglenes out-of-body-experience (testen kívüli élmény), ami visszafordítható.

Maggie

A téma egyik legfrissebb feldolgozása feladja azt a fajta erőszakosságot, amihez a zombifilmekkel kapcsolatban hozzá vagyunk szokva. Arnold Schwarzenegger egy apát alakít, aki egy invázió sújtotta világban próbálja a lehető legjobb megoldást megtalálni lánya, Maggie rohamos haldoklása ellen, mivel a lány korábban megfertőződött, viszont az átalakulás kellemetlenül lassan telik. Mit tehet hát egy apa, aki pontosan tudja, hogy kislánya előbb-utóbb elveszíti öntudatát és ellene fordul?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!