Sokáig féltem S-től

2014. július 22. 12:14

Soha nem ment ki a fejemből, ami történt, képtelen voltam felejteni, képtelen voltam megbocsátani azt, amit S. tett velem és a többiekkel. Interjú S. tanár áldozatával.

2014. július 22. 12:14
Zoltán
atv.hu

„Megkönnyebbült, mikor a történet a nyilvánosság elé került és elindult a maga útján, vagy ellenkezőleg, inkább feszültebbé, még sebezhetőbbé tette ez az új helyzet?

Igazi megkönnyebbülésről nem tudok beszélni. Még. Túl kevés idő telt el ugyanis a cikk megjelenése óta. Az első napokban volt bennem egyfajta eufória, hogy végre »mindenki« megtudhatja azt, ami eddig titok volt, vagy csak nagyon kevesen tudtak róla biztosat. De aztán jött a magány: elkezdett zavarni, hogy miért értékeli más máshogyan a történteket, amelyeknek az én fejemben csak egyfajta értelmezése létezett. Ez nyilván objektíve nem igaz, de ez az érzés mégis beleette magát az agyamba. És az is fájt, hogy mások hogyan képesek a régi szép emlékeiket is megosztani egymással a fórumokon, az S-ügy kapcsán. De muszáj volt túllendülni ezen a magányon, és ez sikerült is, azt hiszem. Legalábbis remélem.

Beszélt azóta S-sel? Volt olyan helyzet, amikor szemtől szemben is el tudta neki mondani, mi történt Önben és a társaiban ezeken a »nyaraltatásokon« vagy az iskola utáni »szeánszokon«?

Nem beszéltem vele azóta. Kerültem, hogy szemtől szemben legyek vele. Sokáig képtelen lettem volna beszélni vele, most meg már nem látom értelmét.

Felejtés követte ezt az időszakot vagy feldolgozás? A családokban hogyan élt tovább?

Valójában nem volt feldolgozás, emlékeim szerint otthon sem igazán beszéltünk erről. Nem küldtek pszichológushoz, de ez a ’80-as évek végén nyilván nem úgy működött, mint most. Amikor felnőtt lettem, arra jutottam, hogy muszáj beszélnem a történtekről, mert az segíthet a feldolgozásban. Soha nem ment ki a fejemből, ami történt, képtelen voltam felejteni, képtelen voltam megbocsátani azt, amit S. tett velem és a többiekkel. Nem pusztán a szexuális közeledésről beszéltek, hanem a behálózásról, a kegy rafinált osztogatásáról, a magához láncolásról. A hozzám közel állók nagyon régóta tudják, hogy mit éltem át. Soha nem szégyelltem, hogy áldozat lettem, erősebb volt bennem a remény, hogy a kibeszélés enyhíti a soha el nem múló rossz érzést a történtekkel kapcsolatban. A cikk megjelenése óta pedig folyamatosan beszélünk a családdal és a barátokkal az ügyről, ők minden rezdülésemet ismerik, és nagyon sok erőt ad, hogy mellettem állnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 22. 14:42
Baló mit mond? És a felesége?
Ángyán Páván
2014. július 22. 14:40
A szakállas Szdsz bácsi.
ottapont
2014. július 22. 14:24
Hiba az áldozatokat okolni! Aki elolvasta az eredeti riportot az érti, hogy ez a perverz dög 12-13 éves korú gyerekeket nézett ki magának, azok közül is a sérültebbeket, akik családi viszonyaik miatt sebezhetőbbek voltak. Elkezdett velük "kegyeket gyakorolni", egy olyan képzeletbeli világba hálózva be őket amit ő talált ki, a szabályait ő alkotta, a legapróbb rezdülésekig ő kontrollált. Innen jutottak aztán el, fokozatosan a perverziókig, olyan gyerekek akik előzőleg évekig a személyes varázsereje bűvkörében éltek. Ez egy intelligens, mindent előre meg és kitervelő bűnöző. Remélem az áldozatainak segít a gyógyulásban, hogy lebukott. Ami a neki falazókat illeti, majdnem annyira bűnösök a szememben mint S. tanár "úr".
ottapont
2014. július 22. 14:17
A szülőket nem értem, minden követ, kapcsolatot mert valószínűleg volt nekik megmozgattam volna, hogy a tanár úr megkapja amit megérdemel. Lehet, hogy falakba ütköztem volna és nem érek el sokat, de nem tudtam volna egy napig nyugodtan élni tovább ha meg se próbálom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!