Magyar western

2013. december 20. 15:04

A most erős mondatokat használó Rogán Antalnak, Vona Gábornak és a többieknek nincs igazuk abban, hogy afféle Sergio Leone-westernként láttatják a devizahitelügyet.

2013. december 20. 15:04
Hancz Gábor
Kisalföld

A most erős mondatokat használó Rogán Antalnak, Vona Gábornak és a többieknek nincs igazuk abban, hogy afféle Sergio Leone-westernként láttatják a devizahitelügyet, amelyben az egyik oldalon vannak a sebhelyes arcú rosszfiúk (a bankok), a másikon pedig szende lelkű jók (az adósok). Nem, a történethez minden szereplő hozzáadta a maga részét. Kétségtelen persze, hogy számos (azóta nagy bajba került) pénzintézet a piaci terjeszkedés lehetőségét megérezve nem törődött a kockázatokkal, és nyakló nélkül adta az efféle kölcsönöket olyanoknak is, akik egy bangladesi hitelminősítésen sem mentek volna át. Azt sem vonom kétségbe, hogy nem igazán törődtek az esetleges árfolyamváltozás veszélyeiről szóló apró betűs rész hangsúlyozásával.

Mentségük talán az lehet, hogy a 2008 előtti években a legvadabb elemzői rémálmokban sem szerepelt olyan válság, amely végül bekövetkezett, s amely egyebek mellett a 150 forintos helyett az elképzelhetetlenül magas 250 forint környéki svájcifrank-kurzust is eredményezte.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. december 21. 08:35
Ha nyitott szemmel és füllel figyelt, akkor észre kellett volna vegye, hogy senki nem tagadja: " ...a történethez minden szereplő hozzáadta a maga részét." A baj az, hogy van olyan szereplő, . a bankok - amelyik nek hajlandó a maga felelősségét felvállalni, és viselni annak következményeit, hanem egy az egyben a másikra hárítja azt. Ezt kell eredendően problémának tekinteni, amiből minden egyéb következik. Pl. az is, hogy az árfolyamváltozással képesek voltak a kamatlábakat is megváltoztatni. Ez azért pofátlanság, - hogy szelíden fogalmazzak.
Jancsipapa
2013. december 20. 18:10
Mentségük talán az lehet, hogy a 2008 előtti években a legvadabb elemzői rémálmokban sem szerepelt olyan válság, amely végül bekövetkezett, s amely egyebek mellett a 150 forintos helyett az elképzelhetetlenül magas 250 forint környéki svájcifrank-kurzust is eredményezte.”--Ez hazugság ! Az egész előre eltervezett úton haladt .
Wendriner
2013. december 20. 17:24
Kisalföld.. ugorgyunk!
kukagyerek
2013. december 20. 17:03
"Gyurcsány és Bajnai a hibás devizahitel témában is!" Ahogy mondod, de azért ne hagyd ki Orbánt sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!