A nőket becsüljék meg!

2013. október 09. 14:12

A Fidesz a nőket bele akarja kényszeríteni egy régimódi szerepbe, hogy folyton csak mossunk, főzzünk, takarítsunk és a szabad karrier választást egy ördögtől való dolognak tartják.

2013. október 09. 14:12
Buzás Anna
delmagyar.hu

- Megalakult a Bátran NŐ! – a Demokratikus Koalíció női közössége – amelynek alapító tagja vagy. Több olyan szervezet van ma Magyarországon, amely a nők érdekeit, nézeteit képviseli vagy éppen segíti őket. Ti miben lesztek mások? Milyen szerepet vállaltok fel a nők életében?

- Mi nem kívánunk más szervezetekkel versengeni, nem ez a cél. Sőt úgy gondoljuk, azzal hogy megalapítottuk a Bátran NŐ!-t, egy újabb lehetőséget adtunk a hölgytársainknak arra, hogy megtudjanak jelenni a közéletben és tartozzanak egy nőkből álló közösséghez. Azt szeretnénk, ha mi nők, akik a társadalom 52 százalékát tesszük ki, fogjunk össze és együtt tegyünk egymásért.

- Úgy tűnik, mintha egy álomcsapat szereplőválogatásából kerültetek volna ki. Különböző karakterek, más-más életkorban, szerepben élő nők vagytok. Volt-e valami előre eltervezett ebben a megalapításban vagy a véletlen hozta így?

- Az alapító tagok mellettem Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Gálvölgyi Dorka, a DK szervezési igazgatója és Wirsching Viktória a DK kommunikációs igazgatója. De persze nem csak az a fontos, melyik közösségből érkeznek, hanem hogy milyen célokra szerveződtünk. Az egy nap alatt hozzánk csatlakozó ezerháromszáz hölgy között van házas, elvált, édesanya, szingli. Sőt, nagymamák is. Valamennyien tiszták és nyitottak. A Bátran NŐ! megalakításakor fontos szempont volt, hogy elegünk lett a kormánypárti képviselők nőket alázó mondataiból. A Fidesz a nőket bele akarja kényszeríteni egy régimódi szerepbe, hogy folyton csak mossunk, főzzünk, takarítsunk és a szabad karrier választást egy ördögtől való dolognak tartják. Úgy gondoltuk nem csak nekünk, de más nőknek is elege van ebből, így határoztuk el, hogy létrehozunk egy olyan közösséget, amelyhez a hasonlóan gondolkozó hölgytársaink is csatlakozni tudnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2013. november 05. 16:42
http://www.ferfihang.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!