Alekosz megelőzött, mellette aligha rúgok labdába

2011. május 14. 16:35

Rákay Philip anno az általam szerkesztett Szerencsekerék c. műsornak volt a bemelegítő embere, adás előtt és közben tapsoltatta a közönséget. Interjú.

2011. május 14. 16:35

Amerikában a művészek és a közéleti szereplők nyíltan vallhatják, hogy a demokratákhoz vagy a republikánusokhoz húznak, de Magyarország más, itt mély árkok vannak...


Ne felejtsük el, hogy Amerika kétszáz éve liberális demokráciában él. Mi pedig még nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy békén hagynak bennünket és nem állomásoznak a területünkön külföldi csapatok. Nem kell parírozni idegen hatalmaknak, magunkra hagytak minket és így marjuk szét egymást. Sajnos a távoli jövőben sem látok arra esélyt, hogy ez változni fog. Minden jel arra mutat, hogy a magyar viszonyok és a gazdaság egy hatalmas lejtő előtt áll. Ha ugyanis Orbánék betartják, amit az Európai Unió előtt vállaltak, akkor a magyar társadalom nagy része el fog fordulni tőlük, ha pedig megvalósítják mindazt, amit a hívei várnak, akkor a gazdaságot vágják tönkre.

Láthatjuk még Önt a tévé képernyőjén?

Szándékaim szerint nem, mert nem nagyon látok olyan médiumot, ahol arra lenne igény, amit én képviselek, amit tudok. A két nagy kereskedelmi televízióban szerintem rám már nincs szükség. Alekosz megelőzött, mellette én aligha rúghatok labdába.

Ez nem gondolhatja komolyan... de ha már Alekoszt említette,  mi a véleménye arról, hogy a valóságshow-kban feltűnt »sztárocskák« uralják a kereskedelmi adókat és a bulvársajtót? Van ennél még lejjebb?

Egészen addig van, ameddig ez találkozik a nézők igényeivel. A jobboldali és a szélsőjobboldali retorikában halljuk, hogy a kereskedelmi televíziók szorítják le a nézők igényeit. Nem értek ezzel egyet, mert ma már a legtöbb háztartásban nyolcvan féle magyar adóból lehet válogatni, ezek között vannak például történelmi-, tudományos-, hír-, sport-, zene-, film- és gyerekcsatornák, tehát mindenki azt nézhet, amit akar. Rengetegen mégis a két nagy kereskedelmi tévé műsorait választják. Szerintem inkább az a helyzet, hogy a kereskedelmi televíziózás próbál alkalmazkodni a közönség igényeihez. Amikor a 70-es évek közepén jelentkeztem televíziósnak, nem erről álmodtam. Mára rájöttem, hogy akkor voltam tévedésben. Az igazi televíziózás az, amit most látunk, ez az ő természetes állapota. Én ebbe már nem jelentkeztem volna.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1/3
2011. május 15. 22:06
Olyan a műsor amilyen az intendáns!!!!! Rákay Philip született Rákay Kálmán 1972 Miskolc http://www.youtube.com/watch?v=40Hod9NE6DU http://www.youtube.com/watch?v=25WxWE5Le5w
beflower
2011. május 15. 18:15
Vágó Úr! Addig míg nem keveredett bele a magyar "liberalizmus" bűzös mocsarába, addig nézték a műsorait/ kvíz "professzor" létére nem hivatkoznék a szerencsekerékre!/.Ha magas eszmei értéket képviselő műsor alatti reklámidőt jobban ellehetne adni, a kereskedelmi tv-ék azt nyomnák! Szórakozni akarnak az emberek4 Ön ezt már nem tudja nyújtani. Választás szabadságáról, csak annyit: a nézetebb csatornákon másodpecre azonos időben vannak a reklámok, ORDÍTVA! A liberális USA-ban ez tilos! talán a médiatörvény kapcsán ezt is megemlíthetné!
buckafej
2011. május 15. 16:42
Valamelyik barátja mondta Vágóról, hogx bár okos, de rendkívül hiú és nem ismer magánál okosabbat. Ő maga ismerte be, hogy elment Horváth Aladárral kampányolni, de egyetlen szavazatot sem kapott azokban a cigányok lakta faluban az Aladár. Mindig csodálkozom, amikor értelmes ember politikailag éppen olyan ostoba gyűlölködő min egy legutolsó tuskó. Vágó abszolút érzelmi faji alapon politizál.
május
2011. május 15. 14:16
Nem állunk egy oldalon, de szerettem a műsorait nagyon. Őt is becsülöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!