Hiába a BL-kapufarekord, megint elbuktak Mbappéék, Hummels még a csúcsra érhet

2024. május 08. 11:08

Reakciók, statisztikák a PSG és a Bajnokok Ligája fináléjába jutó Borussia Dortmund párizsi elődöntője után.

2024. május 08. 11:08

Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein
 

Tizenegy év után ismét BL-döntőt játszhat a Wembleyben Mats Hummels, aki 2013-ban már ott volt a Bayern München elleni fináléban. Az csak ma eset (21 óra), a Real Madrid-Bayern München elődöntő visszavágó után derül ki, hogy ki lesz a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának ellenfele. A németek, akár csak az első meccsen, a franciaországi visszavágón is 1–0-ra győztek a Paris Saint-Germain ellen, így ők utazhatnak a londoni döntőre.

Érdekesség, hogy mindkét elődöntőn a Man of the Match, vagyis a meccs embere a 35 éves Mats Hummels lett. A visszavágón ráadásul az ő fejes góljával nyert a BVB. A hátvéd 2018 után volt ismét eredményes a BL-ben, s eddig csak öt gólja volt a sorozatban.

Kifejezetten örülök neki, hogy a legfontosabb pillanatban tudtam ezt a számot növelni. 

Egyébként már a csoportküzdelmek során azt éreztük, minden meccsen lehet esélyünk a győzelemre és ezek után úgy vélem, hogy a döntőben sem leszünk esélytelenek, bárki is legyen az ellenfél” – mondta Hummels.

A PSG futballistái küzdöttek, harcoltak, hajtottak, hogy legalább a döntetlen összejöjjön, ám hiába a számtalan helyzet, ezen az estén semmi sem sikerült nekik. A franciák a visszavágón négyszer is eltalálták a kapufát, összesen pedig tizennégyszer ebben a szezonban, ami rekord a BL-ben.

„Ez nagyon jól, bár kicsit szürreálisan hangzik, de megcsináltuk! A két mérkőzést tekintve megérdemelten jutottunk a döntőbe, hiszen kapott gól nélkül nyertük meg mind a két meccset egy félelmetesen erős ellenféllel szemben. Ezt a győzelmet a csapatmunkának köszönhetjük, de természetesen a szerencsére is szükségünk volt a PSG kapufáinál. Büszke vagyok egy egész csapatra, a stábra és a klubra is” – nyilatkozta a találkozó után Edin Terzić, a Dortmund edzője.

Beszédes adat, hogy a PSG története hét BL-elődöntős meccséből mindössze egyet nyert meg. Pedig Párizsban minden adott ahhoz, hogy jó csapatot csináljanak, úsznak a pénzben, ám valahogy mégsem sikerül megtalálni a megfelelő embereket a megfelelő helyekre.

„A futball furcsa játék, néha igazságtalan. Nem tudtunk gólt szerez, annak ellenére, hogy 31 kapura lövésünk volt, a meccseket pedig csak gólokkal lehet megnyerni. Gratulálok a Dortmundnak, nekünk pedig el kell fogadni ezt a kiesést” – sopánkodott a PSG vezetőedzője, Luis Enrique. Nagy kérdés, hogy a spanyol szakember a kudarc után marad-e Párizsban, vagy valaki mással vágnak neki a nagy álomnak. Az biztosnak tűnik, hogy legközelebb már nem Kylian Mbappéval. A világbajnok klasszisnak a nyáron lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnál, és nagy valószínűséggel a Real Madridnál folytatja.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­z­­i n­­­i­­­m­­f­o­­m­á­­­n­­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
fater0921
2024. május 08. 20:37
Pár év múlva, ki fog emlékezni arra, hogy a Dortmund "szerencsével" ment tovább. Egyébként, hol van abban szerencse, hogy megverte a csigazabálókat??Játszottak volna úgy, hogy a németek ne jussanak tovább. De balfaszok voltak, kiestek........hála isten.
Búvár Kund
2024. május 08. 12:46
Mbappé azért jön Madridba, hogy BL-t nyerhesssen, mint anno Zidanne.
angolpuska
2024. május 08. 12:07
Hala Madrid. A Dortmund nagy szerencsével jutott tovább, ezért nem kellenek ezek az öntelt nyilatkozatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!