Ez igen! A válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs 37 évesen még mindig tud meglepetést okozni

2024. május 16. 21:52

Nem akármilyen mutatókkal büszkélkedhet a debreceni játékos, aki az NB I legnagyobb hatású magyarja. Mutatjuk, miben jár az élen!

2024. május 16. 21:52
null

Nyitókép: Facebook/DVSC

***

Dzsudzsák Balázs elnyűhetetlen. A DVSC csapatkapitánya 37 évesen is nagy hasznára van a nemzetközi szereplést ismét kivívó hajdúsági csapatra. A 109-szeres válogatott szélső, manapság inkább középpályás a szezonban 38 meccsen 8 gólt és ugyanannyi gólpasszt tett a közösbe, de nem csak emiatt emelkedik ki a Debrecenből és a magyar mezőnyből.

A svájci központú Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES)legfrissebb elemzésében azokat a mezőnyjátékosokat állította sorrendbe, akiknek teljesítménye a legnagyobb hatással volt a 2023/24-es szezonban (most impactful players of the season). A játékosok pontjait a futballisták hat játékterületen nyújtott teljesítményének 

– védekezés a földön, az ellenfél térfelére adott passzok, az ellenfél sikeres átjátszása, helyzetek kialakítása, befejezés, sikeresség a légi párbajokban -,

 a bajnoki perceknek és az eredményeknek a figyelembevételével számították ki. A CIES a magyar bajnokságra is elkészítette a számításokat, kiderült tehát, hogy ezen elemzések alapján mely játékosok számítanak a magyar bajnokság legjobbjainak, azaz kik gyakorolták a legnagyobb hatást a meccsekre a pontvadászatban – vette észre a dvsc.hu. Nem véletlen, hogy a debreceniek böngészték előszeretettel a statisztikát, ugyanis Dzsudzsák Balázs összesítésben az előkelő 4. helyen áll, a magyar játékosok között a legjobb! 

Ezt is ajánljuk a témában

Fradi fölény

Az NB I hétvégén véget érő szezonjában a legnagyobb hatást a ferencvárosi Mohamed Abu Fani gyakorolta a mérkőzésekre, őt klubtársa, Marquinhos követi, a harmadik helyen pedig a fehérvári Tobias Christensen áll. Az első tízben összesen öt ferencvárosi játékos szerepel, a Debrecent ketten képviselik, a Puskás Akadémia, a Zalaegerszeg és a Fehérvár egy-egy játékosa is helyet követelt magának.

A jelenlegi válogatottak közül az egyaránt az Európa-bajnoki utazókeretbe bekerült csatár, Varga Barnabás a legjobb (9.), őt követi Nagy Zsolt (10.) és Horváth Krisztofer (18.).

A ferencvárosi Mohamed Abu Fani kiemelkedően teljesített az első magyarországi  idényében
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
meskhal
2024. május 17. 17:29
Ő a Szíjjártó miniszter úr kedvese? Vagy rosszul tudom?
budzsak
2024. május 17. 08:51
Egyrészt ez a cikk szerintem nem ide való. Másrészt Dzsudzsák ennek fényében is valóban megérdemelte a 109. válogatott meccsét.
tolmacs-0
2024. május 17. 06:10
Szánalmasak ezek a pártközpontból megrendelt dzsudzsi-nyaló cikkek (Akik ebben részt vesznek, azok tudják, hogy utoljára az 50-es években működött így az újságírás?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!