Logan a Power Rangers ellen – spoileresen

2017. április 10. 12:39

Szélesi Sándor
SFportal

Sajnálom, így kell megölni egy legendát. Bár annyival több a Logan a Power Rangers-nél, hogy ott legalább el tudták kezdeni a mozisorozatot. A tiniknek esélyük sincs legendává válni.

Elkezdeni egy legendát ugyanolyan nehéz és felelősségteljes, mint befejezni egyet. A Power Rangers srácai és csajai a maguk színes rucijában elég viccesek ahhoz, hogy ne vegyük komolyan őket. Ezt a készítők is érezhették, mert a páncélba öltözött tiniket nagyon gyorsan a gépdínókba ültették: így kevéssé volt kínos a kinézetük. Ezzel együtt kevés fantáziával, lényegében egy egyszerű pofozkodással megmentik a világot – ennél azonban már többre van szükség 2017-ben.

De ugyanez a helyzet Logannal. Tudjuk: Hugh Jackman öregszik, ráncosodik, meg nem akar többé Wolverine lenni, így muszáj kinyírni a karakterét. De ennyire dicstelenül, és mindenki mást is? Hogy a pajtások csináljanak helyet a túlvilágon? A színes-aranyos Power Rangers ellentéteként az elszürkült, szépiába öltözött depressziós jövő uralkodik a Loganben… leképezése a mai, kiábrándult mindennapoknak. Elég sablonos ahhoz, hogy egyrészt megjósoljuk a végét, másrészt viszont eccerű, mint a faék. Zeitgeist. Persze, azaz eladható. Ez mindent felülír.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre