„Szívesen visszajönnék Másként” – Kristian Nairn a VIECC-n

2016. november 26. 06:00

Idén is több sztárvendég fordult meg a Vienna Comic Con színpadain: az egyik ilyen volt Kristian Nairn, avagy a Trónok harca Hodora. Az egyébként DJ-ként tevékenykedő Nairnt az ügynöke szervezte be, a Trónok harca-rajongó anyukája pedig szinte jobban örült a szerepnek, mint ő. Vigyázat: spoilerek!

2016. november 26. 06:00
Admin

Kristian Nairn neve nem feltétlenül lehet ismerős, de ha azt mondom, hogy ő alakítja Hodort, akkor a legfelületesebb Trónok harca-rajongók is egy emberként sikítanak fel, hogy mennyire szeretik ezt a karaktert. A csendes, háttérben meghúzódó, segítőkész melák mögött pedig megismerhettünk egy barátságos, rendkívül nyitott személyiséget a bécsi Comic Conon rendezett beszélgetés során.

Kristian egyik első televíziós szerepe volt a lovászfiú megformálása, mivel elsődlegesen dj-zik a progressive house műfajban. Fellépett már Calvin Harrissel valamint a Scissor Sisterrel is, és állandó fellépője a Belfasti Kremlin klubbnak. Sőt: a sorozathoz passzolva 2014-ben tartott egy Rave of Thrones nevű turnét is. Kevesen tudják, de Warcraft-játékban is szerepelt szinkronszínészként, és elmondta, hogy imádta azt a munkát, főleg, mivel szeret is a játékkal játszani, és nagyon sajnálja, hogy a Warcraftot mint önálló, nem online játékot már kezdik elfelejteni az emberek.

A zenei szcénából ismeri az ügynökét is, aki egyszer csak felhívta, hogy lenne egy szuper szerep neki, és megkérdezte tőle, hogy ismer-e gyerekeket, mert nagyon gyorsan fel kéne venni egy 15 perces jelenetet arról, hogy a hátán hordoz egyet. Így készült el a jelentkezős kisfilm, aminek hatására megkapta a szerepet. Azt is elmesélte, hogy amikor hazaért a castingról, édesanyja kérésére elmesélte a jeleneteket, és hogy csak annyit kellett mondania: „Hodor”, az édesanyja pedig elsápadt, és majdnem „összeszarta magát”, mert hatalmas Trónok harca-rajongó volt már akkor is.

Az interjúztató és a közönség is kérdezett a sorozatbeli halálokkal kapcsolatban, mire elmondta, hogy mindegyiket borzasztó volt megélni és végig nézni. Ha „kedvenc” halálról beszélünk, akkor Ned Starké a favoritja, mert ahogy kifejtette: „Itt van egy ember, egy apa, és uralkodó, egy nagy ház feje, akivel reklámozták az egész sorozatot. Ő szerepelt az összes plakáton, előzeteseben, sajtóanyagban, és mégis megölik, aminek hatalmas jelentősgége van. Valószínűleg akkor esett le az embereknek, hogy miféle sorozat is lesz a Game of Thrones.” Szerette a saját karaktere halálát is, és azt is, hogy az embereket mélyen megrendítette (kivéve persze azokat, akik mémeket gyártottak belőle). Elárulta, hogy eredetileg nem tudta, hogy meg fog halni.

Rengeteg rajongói kérdés és kérés is érkezett hozzá, többen kértek egy-egy ölelést, és szakállsimogatást – Kristian 210 cm magas, nagyon impozáns szakálla van és egy kedves mackóra hasonlít, mikor mosolyog –, amelyek azért elég bizarr dolgok, de szó nélkül teljesítette. A panel végén elárulta, hogy nem örült, hogy igazi szőrmékből készítették a ruháit a sorozatban, mert vegán, és, hogy a szövetruháit az első évad óta nem mosta ki. Azt nem tudtuk meg, hogy a Brant játszó színész ehhez mit szólt. Szintén rajongói kérdés volt, hogy kit látna szívesen a vastrónon, elárulta, hogy egy Starkot biztos, de ahogy jobban belegondolt, azt mondta, Brienne igazán jó királynő lenne.

Megkérdezték a kedvenc szereplőjéről is, amire gondolkodás nélkül vágta rá, hogy Varis, egyrészt mert neki rendkívül okos párbeszédeket írtak, másrészt le volt nyűgözve a színész tehetségétől. Elárulta, hogy kedveli és csodálja a cosplayeseket, de ő csak egyszer öltözött be, akkor Darth Maulnak. Mesélt a forgatásokról is, elmondta, hogy míg az első két évad alatt rengeteget viccelődtek, és csínyeket találtak ki egymás számára, mára ez már nem annyira jellemző, de a Theon Greyjoy-t alakító színész rendszeresen viccelődött azzal, hogy Brant megöli a hátán.

Megkérdezték tőle, hogy visszajönne-e White Walkerként, és habár ő szeretne, úgy érzi, hogy a sorozatban már nem fogjuk viszont látni. Elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet ennek a sorozatnak, megköszönte hogy itt voltunk, és hogy ilyen sokan kíváncsiak voltunk rá, ováció közepette vonult le a színpadról a rendezvény fan szekciójába, ahol közös képet lehetett vele készíteni, és autogramot kérni.

*

A nyitókép a Faber Photography munkája. Strott Tímea a Trikorder szerzője, 3D karakter designer és játékfejlesztő, szabaidejében is kocka.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!