Párhuzamos realitás

2016. október 01. 15:07

Vannak olyan kulturális kezdeményezések, amelyek fősodorbeli társukkal egy térben, egy időben, mégis egészen más vonal mentén mozognak. Ha csak a sci-fi irodalmat tekintjük, az említett „párhuzamos valóságot” az Új Gaalxis kitűnően szemlélteti.

2016. október 01. 15:07
Szujó Norbert

A GALAKTIKA magazin tartalmát képező irodalmi művek körüli (főleg a MANDINER.SCI-FI által felderített) »furcsaságok« nyomán ugyan megoszlott a hazai tudományos-fantasztikus rajongói közvélemény, valószínűleg épp' a magazin törzsolvasóinak kitartása nem fog gyengülni ez ügyből kifolyólag - minden esetre a szerkesztőség szemmel láthatóan nem tulajdonít nagy jelentőséget az egyébként FIGYELEMRE MÉLTÓ INFORMÁCIÓKnak. A befogadói körben a GALAKTIKA MELLETT felhozott érvek némelyike említésre sem érdemes (»nemzeti összefogásra« buzdítanak a »túlságosan internacionálissá váló« sci-fi irodalommal szemben - hogy a megkárosított külföldi szerzőknek ehhez mi köze, azt nem tudom), a leggyakrabban felhozott érv azonban látszólag kikezdhetetlen: nincs alternatíva. (…)

Én most arra akarok rávilágítani, hogy vannak »más utak«: olyan kulturális kezdeményezések, amelyek fősodorbeli társukkal egy térben, egy időben, mégis egészen más vonal mentén mozognak. Ha csak a sci-fi irodalmat tekintjük, az említett »párhuzamos valóságot« az ÚJ GALAXIS kitűnően szemlélteti.(…)

Összességében tehát azt jegyezhetjük meg, hogy az ÚJ GALAXIS válogatásaiba mindig igényes írások, profi és amatőr írók kiváló művei kerülnek bele. A lap a magyar tudományos-fantasztikus kultúra jelentős részét képezi és képezi majd a jövőben is. Ami pedig az »alternatívákat« jelenti - nos, minden sci-fi történetből legalább egy tanúlság levonható: a jövő kifürkészhetetlen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!