Könyvheti megjelenések

2016. május 06. 10:58

Szinte még véget sem ért a Könyvfesztivál, de mindjárt itt van az év második nagy eseménye, a Könyvhét.

2016. május 06. 10:58
Agave Könyvek

Nagy örömünkre a Könyvhéten fog debütálni N. K. Jemisin, akinek Az ötödik évszak című regénye az egyik legjobb fantasy, amit az utóbbi egy évben olvastunk. Jemisin világábrázolása mindig rendkívül eredeti (erőszakossága pedig férfiakat megszégyenítő), három nő történetét követhetitek végig egy olyan helyen, ahol fegyverként lehet használni a föld erejét, és ahol a halál mindenkit utolér. A regényt jelölték idén a Hugo-, Nebula- és Locus-díjakra is, szóval egy minden tekintetben megkerülhetetlen, rendkívül nagyra tartott műről van szó. (…)

A Könyvfesztivál után most is lesz egy horrorunk, még hozzá Paul Tremblaytől a Szellemek a fejben. A tavalyi megjelenését követően a kötet nagy utat járt be, ez lett a szerző eddigi legsikeresebb műve: a kritikusok imádták, az olvasók jelölték a Goodreads Choice Awardsra, a szakma pedig a Bram Stoker-díjra. Nemrég elkeltek a filmjogok is, a producerek közt ráadásul Robert Downey Jr. is megtalálható. Mindenkinek ajánljuk, aki szeret borzongani.

John Scalzitól tavaly befejeztük a Vének háborúja-sorozatot, de szerencsére nem maradtunk könyv nélkül a népszerű szerzőtől, hiszen végre megjelenhet a Vörösingesek című Hugo- és Locus-díjas sci-fije, ami egy önálló kötet, de nem nélkülözi a szerző humorát, ráadásul Lev Grossmantől Patrick Rothfusson át Joe Hillig mindenki imádja.

S, végül, de nem utolsósorban: szintén a Könyvhéten fog megjelenni Iain M. Banks utolsó Kultúra-regénye, a Hidrogén szonáta, és ezzel biztosan lezárul egy korszak az életünkben. Banks egyike a kiadó legelső szerzőinek, 2003-ban adtuk ki tőle A játékmestert, ami hatalmas népszerűségre tett szert, és megalapozta az űroperák rajongóinak hazai közösségét. 2013-as halála óta nagyon hiányzik nekünk a szerző, és most engedjük el végleg: a Hidrogén szonáta az utolsó Kultúra-regény, egyben méltó búcsú a sci-fi világ egyik legsokszínűbb és legtehetségesebb írójától.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!