Nem jelenik meg a Galaktika-interjúnk

2016. április 01. 11:49

„Etikai okokból” nem járultak hozzá a Galaktika vezetői a múlt héten velük készített interjúnk leközléséhez. Burger István kiadóvezetővel, Mund Katalin lapigazgatóval és Németh Attila irodalmi szerkesztővel a kiadói koncepcióról, borítók és fordítások minőségéről beszélgettünk, múlt heti cikkünk után azonban inkább úgy döntöttek: nem szeretnék hasábjainkon látni az interjút.

2016. április 01. 11:49

Mint arról a Galaktika magazinnal kapcsolatos cikkünkben beszámoltunk, múlt csütörtökön egy Galaktikáról szóló cikk kapcsán készítettünk interjút a kiadó/magazin vezetőivel, nevezetesen Burger István kiadóvezetővel, Mund Katalin lapigazgatóval és Németh Attila irodalmi szerkesztővel. Az interjú végén tártuk eléjük a múlt héten közölt cikkben összegyűjtött tényeket, amire akkor nem kívántak lapunknak reagálni, később is csak egy rövid megjegyzést tudtunk hozzáfűzni a cikkhez Burger Istvántól.

A fenti ügytől egyébként jórészt független témákról (kiadói koncepció; fordítások, szövegek, illetve borítók minősége) szóló beszélgetést annak rendje és módja szerint legépeltük, a kiadó vezetői azonban jelezték, hogy annak közléséhez „etikai okokból” nem járulnak hozzá. Korábban azt is jelezték, hogy múlt heti cikkünkre sem kívánnak reagálni, mivel az „közönséges és nagyon alantas mocskolódás”.

Az interjút tehát ennek megfelelően nem közöljük.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abszurdisztán
2016. április 13. 15:41
Onurisz "Jobb nem is tudni arról, hogyan ügyeskednek a kiadók azért, hogy jól-rosszul megéljenek a kiadványaikból." Mond csak, te veszel könyveket vagy letorrentezed? Minden filmet moziban nézel meg vagy lopot xcore-ról? A Windows-od jogtiszta????????
jairus
2016. április 13. 15:40
"Aki nem tud regényt írni, az ír novellát." azért minimum átgondolnám ezt, mondjuk Lovecraft vagy Howard munkássága ismeretében. Jó novellát sokkal nehezebb írni, mint rossz regényt, elég csak körülnézni a piacon.
br-o
2016. április 13. 15:40
1000-ből egy novella ér valamit. Aki nem tud regényt írni, az ír novellát. Rég be kellett volna zárni az ilyen újságokat. A 19-ik század korlátozott nyomda- és terjesztéstechnikájából maradtak itt. Ha pénzért árulnak idegen tulajdont, akkor meg pláne pusztuljanak!
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2016. április 13. 15:39
Megszakad a szívem. Mi ez, szellemi megélhetési bűnözés? A saját példámat tudom felhozni. Körülbelül harminc novellám jelent meg különböző magazinokban. (Természetesen magyar sajtóorgánumokról beszélünk továbbra is.) MINDEGYIKNÉL alap volt a korrekt információcsere író és kiadó közt, járt a tiszteletpéldány, komolyabb helyeken honoráriumot is kaptam. Mindezt úgy, hogy nem egy lap jóval szerényebb összegekből gazdálkodott, mint a Galatkika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!