Egy sor magyar szerző írt a Galaktika ünnepi antológiájába

2016. március 01. 16:07

Arthur C. Clarke, Orson Scott Card és Ursula K. Le Guin írásai mellett egy sor magyar szerző is feltűnik a Galaktika Fantasztikus Könyvek jubileumi antológiájában. Novellával jelentkezik többek között Nemere István, Szélesi Sándor, Antal József és Benedek Szabolcs is.

2016. március 01. 16:07

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Gateway to Space kiállításon mutatja be a Galaktika a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat jubileumi, háromszázadik kötetét. Az antológiakötetben hazai és külföldi szerzők összesen huszonnégy novellája kapott helyet. A Galaktika cikke szerint a külföldi szerzők között olyan klasszikusok tűnnek fel, mint Arthur C. Clarke, Orson Scott Card és Ursula K. Le Guin.

Rajtuk kívül pedig magyar szerzők is feltűnnek. A kötetbe írt Nemere István, Szélesi Sándor, Antal József, Benedek Szabolcs, Sirokai Mátyás, Varga Csaba Béla, Bojtor Iván, Kasztovszky Béla, Hász Róbert, Lőrinczy Judit, Antal József, valamint a Galaktika főszerkesztője, Burger István, illetve tudományos rovatának szerkesztője, Kovács Tücsi Mihály.

A kötetet április közepén a Könyvfesztiválon dedikálják a szerzők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!