Az Agave szerzői taroltak a Goodreads-szavazáson

2015. december 04. 15:54

Hetedszer szavaztak a felhasználók a Goodreads-en az év könyveiről: sci-fi kategóriában Pierce Brown Arany háborúja, fantasy kategóriában Neil Gaiman novellagyűjteménye kapta a díjat. Mindkét kötet az Agave Könyveknél jelent meg magyarul. A sci-fi kategóriában második helyezett Seveneves jövőre jelenik meg magyarul a Fumaxnál.

2015. december 04. 15:54

Hetedik alkalommal rendezték meg a Goodreads Choice Awards-ot: az angol nyelvű könyves közösségi oldal díját idén sci-fi kategóriában Pierce Brown trilógiájának második kötete, az Arany háború; fantasy kategóriában pedig Neil Gaiman Felkavaró tartalom című novellagyűjteménye nyerte. Mindkét kötetet az Agave Könyvek adta ki Magyarországon. „Mindkét eredmény kimagasló a kategóriájában: novelláskötetek szinte soha nem kapnak ekkora elismerést, míg Brown csupán tavaly jelent meg első könyvével, a Vörös lázadással a sci-fi irodalomban, és napjainkra a műfaj egyik legizgalmasabb szerzőjévé vált” – írta a kiadó.

Sci-fi kategóriában második helyre Neal Stephenson Seveneves című kötete futott be, harmadik helyen pedig Margaret Atwood The Heart Goes Last című könyve végzett. A Seveneves jövőre jelenik meg magyarul a Fumaxnál. Fantasy kategóriában második helyen V.E. Schwab A Darker Shade of Magic, harmadik helyen Brandon Sanderson Shadows of Self című könyve végzett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!