Az intelligens gépek kora

2015. november 11. 15:18

A feltaláló, futurológus MI-guru, a Közel a Szingularitás szerzője, Ray Kurzweil 1987-es videót talált az archívumában, amelyet maga írt és rendezett.

2015. november 11. 15:18

A hamisítatlan retro hangulatú film témája a mesterséges intelligencia jövője. Három évvel később azonos címmel könyv is jelent meg, aztán az 1990-es évek végén jött A spirituális gépek kora, majd 2005-ben a Közel a Szingularitás. Nagyjából ugyanazt a témát tárgyalja mindhárom, így tökéletesen nyomon követhetjük a szerző gondolatrendszerének fejlődését.

Érdekes visszanézni, hogy mit várt Kurzweil az 1980-as évek végén, és hogy például az akkori csúcstechnológiák közé sorolt szakértői rendszerek felett mennyire eljárt az idő. Kurzweil töretlen optimizmusa viszont cseppet sem változott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!