Új borítóval jelenik meg a Valós halál, a szerző pedig jön Budapestre

2015. október 09. 13:06

Új könyv, újrakiadás és még egy új könyv jön az Agavénál Richard Morgantől, és ha mindez nem lenne elég, magát Richard Morgant is elhozzák Budapestre. Az október 28-i találkozó előtt egy héttel jelenik meg Az acél emléke című regény, illetve a modern cyberpunk klasszikusnak tartott Valós halál felújított kiadása.

2015. október 09. 13:06

2006-ban jelent meg először Magyarországon Richard Morgan cyberpunk regénye, a Valós halál az Agave Könyvek gondozásában. A kiadó most gondolt egyet, és kijavítva, új borítóval adja ki a könyvet. A kiadó szerint újra lett tördelve a kötet, és átesett egy elég komoly korrektúrán, az évekkel ezelőtt jelzett hibák ki lettek javítva.

A borítóról azt írják, hogy mivel a 2000-es évek egyik nagy cyberpunk alapvetéséről van szó, ezért mindenképp valami kortalan, klasszikus cyberpunk borítóban gondolkodtak. Ilyen lett:

Itt pedig a tartalom, ha valaki nem emlékezne:

A 25. században az emberek tudata digitalizálva tárolódik a koponyaalapba épített tokba, és ha a test el is pusztulna, a tudat újraburkolható egy másik testbe. Csak ha a tudattok maga is megsemmisül, akkor következik be a Valós Halál.

A leggazdagabbak azonban még erre is fel vannak készülve. A tudattok tartalmáról rendszeresen biztonsági másolatot készítenek. De akkor miért lőné főbe magát egy olyan befolyásos ember, mint Laurens Bancroft? Miért akarna öngyilkosságot elkövetni valaki, ha tudja, hogy órákon belül újra életre keltik.

Takeshi Kovacs, egy elit katonai alakulat volt tagja most Laurens Bancroft megbízásából kezd nyomozni a rejtélyes öngyilkosság ügyében. Új testbe burkolva kell felgöngyölítenie szálakat egy számára idegen világban. Takeshi Kovacs hamarosan az egyre féktelenebbül pörgő események közepén találja magát. Veszélyes viszonyt kezd megbízója feleségével, ismeretlen személyek a legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá, profi bérgyilkosok törnek az életére, és talán már csak a Jimi Hendrix képében megjelenő mesterséges intelligenciában bízhat. Ahogy egyre tisztábban rajzolódik ki a titokzatos összeesküvés Takeshi Kovacs előtt, úgy nő az esélye annak, hogy az ügy végső megoldása előtt rá is a Valós Halál vár.

Jön Budapestre Richard Morgan

Ha mindez nem lenne elég, Richard Morgan nemsokára érkezik Budapestre. Az október 28-án tartandó rajongói találkozó és dedikálás előtt egy héttel, október 22-én jelenik meg Az acél emléke című regénye és mint említettük, a modern cyberpunk klasszikusnak tartott Valós halál felújított kiadása. Az imént említett könyvek mellett már előkészületben van A fekete férfi, Morgan cyberpunk áthallásokkal megírt techno-thrillere (ezért kapta meg az Arthur C. Clarke-díjat), melynek a megjelenése jövő év elején várható.

Morganre az utóbbi években Hollywood is felfigyelt: a Valós halál filmadaptációját az Avatar és a Viharsziget producere jegyzi, de eladták már A fekete férfi megfilmesítési jogait is, a Transzcendens és a Törésvonal producerei vannak a projekthez csatolva.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!