Kedden jelenik meg Dan Simmons Ílionja az Agavénál

2015. szeptember 21. 11:15

Új Dan Simmons-sorozatba vág bele az Agave Könyvek: kedden jelenik meg a duológia első darabja, az Ílion. A Hyperion-tetralógia szerzőjének 2003-as regényében a görög hősi eposzok történetei elevenednek meg a Naprendszerben. A hajtás után borítót és részletet is mutatunk.

2015. szeptember 21. 11:15

Dan Simmons már a magyar olvasóknak is bizonyított az epikus méretű és igazán remek Hyperion-tetralógiával. Az Agave Könyvek a Hyperion-ciklus lezárása után most a szerző másik sorozatát, az Ílion-duológiát adja ki. A könyvet a kiadó oldalán 35 százalékos kedvezménnyel lehet előrendelni.

Javában dúl a trójai háború a Marson, az Olympus hegy lábánál. A csúcsról Zeusz és halhatatlan családja figyeli és alakítja az eseményeket. Thomas Hockenberry, a 21. századi professzor, előbb krónikásként, majd egy fontos küldetés végrehajtójaként bosszúszomjas istenek és istennők ármányos magánháborújában találja magát.

A Földön az utolsó túlélő emberek kis csoportja az elveszett múlt és egy pusztító igazság után kutat, míg négy érző robotszerű lény elhagyja a Jupiter vidékét, hogy megtalálja és felszámolja egy katasztrofális sugárzás forrását valahol egy hegy csúcsán, kilométerekkel a terraformált vörös bolygó felszíne felett.

Hat évvel a Hyperion Cantos lezárása után Dan Simmons visszatért a sci-fihez, és az Ílion-duológiával ismét bemutatta, hogy képzelete és stílusa felülmúlhatatlan. Az Ílionban minden megtalálható, ami a Hyperion-sorozatban, sőt még annál is több. A regényt 2003-as megjelenése után Locus-díjjal tüntették ki.

Dan Simmons: Ílion
Dan Simmons: Ílion

Dan Simmons 1948-ban született az Illinois állambeli Peoriában. 1970-ben angol szakon végzett a WabashCollege-ben, majd egy évvel később tanári diplomát szerzett a St. Louis-i Washington Egyetemen. A Káli dala című első regénye 1985-ben látott napvilágot, és elnyerte a rangos World Fantasy-díjat. Az ezt követő, és idővel négykötetessé duzzadó Hyperion CantosHyperion, Hyperion bukása, Endymion, Endymion felmelkedése – aztán a science-fiction élvonalába emelte: egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott a kötetekért, melyek sokak szerint a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapművei. Simmons feleségével és lányával Coloradóban él, írni viszont gyakran a Sziklás-hegységben, 2500 méter magasan lévő hegyi kunyhójába szokott kijárni. Legújabb regénye The Fifth Heart címmel 2015 tavaszán jelent meg.

Részlet a könyvből: 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!