Szabadulna Lennon gyilkosa

2010. július 28. 12:20

Harminc éve lőtte le John Lennont Mark David Chapman. A gyilkos most kéri hatodszorra, hogy engedjék ki a börtönből - Yoko Ono, az énekes özvegye pedig ismét tiltakozik.

2010. július 28. 12:20

1980. december 8-án gyilkolták meg New York-i lakása előtt John Lennont. Az akkor huszonöt éves Mark David Chapman négyszer lőtte hátba. Letartóztatták, majd húsz évtől életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. 2000-ben kérvényezte először szabadlábra helyezését, aztán ezt kétévente megismételte, eddig minden alkalommal elutasították. Most ismét megpróbálja, augusztus közepén fogják meghallgatni. A férfinak egyébként saját cellája van, a börtönkönyvtárban dolgozik és takarít, 1994 óta pedig nem volt semmiféle kihágása, ráadásul felesége húsz éve rendszeresen látogatja.

Yoko Ono, Lennon egykori felesége most is tiltakozik: ügyvédje szerint még mindig attól fél, hogy Chapman szabadlábra helyezése veszélyt jelentene az ő és gyermekei életére, és visszahozná „a káoszt és a rémálmot”. Azonban a fogvatartottak jogait védő szervezet vezetője szerint túl nagy közfelháborodást keltene, ha a legendás zenész gyilkosát szabadon engednék, ezért ez nem túl valószínű.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!