Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Rendkívüli!

Kire szavazzanak most a Fidesz-szimpatizánsok? – gyorselemzés visszalépés után a Mandineren

„Szürreális az egész!” – a korábbi Barcelona-játékos ikertestvére játszhatott több meccsen is a Dinamo Bukarestben

2024. május 13. 21:37

A Guinea-Bissau-i testvérpár Romániában játszotta el a Két Lottit.

2024. május 13. 21:37
null

Nyitókép: Facebook

A gyanú szerint a Barcelona korábbi játékosa, Edgar Ie helyett az ikertestvére léphetett pályára a Dinamo Bukarest csapatában több meccsen is, aki éppenséggel nem a klub játékosa – számolt be az Origo. A Guinea-Bissau-i származású játékos, Edgar le a hírek szerint hagyta, hogy ikertestvére lépjen pályára helyette, amiért megbüntethetik majd a klubot.

Az esetet egy újságíró, Daniel Sendre derítette ki, akinek az lett gyanús, hogy egy olyan játékos érkezett a klubhoz még februárban, aki nem tud angolul, annak ellenére, hogy focizott Spanyolországban, Franciaországban, Törökországban és Hollandiában is.

A hírek szerint öt meccsen léphetett pályára az ikertestvér, ami a Dinamo korábbi játékosa és elnöke, Florin Prunea szerint nem csak kitaláció.

„Szürreális az egész, mintha csak álmodtam volna a dolgot. Felhívtam pár embert, beszéltem pár barátommal, és hihetetlen, de szerintem a hír igaz, legalábbis nem tagadta senki. Kiderült, hogy van egy ikertestvére, aki szintén focizik” – mondta Prunea. Egy másik újságíró, Emanuel Rosu szerint a Dinamónál elkérték a játékos iratait, de ő nem volt hajlandó megmutatni. Ha kiderül, hogy az Edelino nevű focista jogosulatlanul lépet pályára, akkor a bukaresti csapattól akár nyolc pontot is levonhatnak majd.

Edgar le 2012-ben lett a Barcelona játékosa, Luis Enrique volt a vezetőedző, amikor bemutatkozott a csapatban. A ma már 30 éves focista később szerepelt a Villarreal, a Belenenses, a Lille, a Nantes, a Trabzonspor, a Feyenoord és a Basaksehir csapataiban is. A testvére, Edelino a portugál Sporting utánpótlásában szerepelt, majd más portugál csapatokban szerepelt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2024. május 14. 12:44
A románok nem értik - "egyet vettünk, kettőt kaptunk. Mi ezt fordítva csináljuk."
Obsitos Technikus
2024. május 14. 12:16
Vegyék meg mindkettőt.
röviden
2024. május 14. 07:25
Ez azért messzebbre mutat: ha a habról nem tudni, kicsoda, hiszen egy Barcelona-színtű focistát rengeteg helyen számontartanak, akkor az a sokmilliónyi Európában bóklászó afrikai ugyan ki lehet? Mindegy?
pollip
2024. május 14. 04:16
Maraton futásban is futottak ikrek egymást felváltva:-) A karórájuk buktatta le őket, annak a cseréjére nem figyeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!