Súlyos károkat okoztak az ukrán erők a Krímben – találat ért egy orosz légvédelmi rendszert

2024. április 17. 17:17

Legkevesebb egy rakétaindító jármű kiégett a támadás következtében.

2024. április 17. 17:17

Nyitókép: X

Ukrajna éjszaka támadást indított a Krím-félszigeten található Dzsankoj ellen, mely során súlyos találatot kapott egy Sz-400-as légvédelmi rakétarendszer – számolt be a Portfólió. 

Legkevesebb egy rakétaindító jármű kiégett a támadás következtében. Az ukrán erők valószínűleg nagy hatótávolságú ATACMS-rakétával támadták az orosz légvédelmi rendszert, melyből csak néhány tucat áll rendelkezésre, és kifejezetten stratégiai célpontok ellen használják. Az orosz Sz-400-as légvédelmi komplexum papíron nem mellesleg az egyik legkorszerűbb légvédelmi rendszer Oroszországban és a világon is.

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. április 17. 20:01
Megy az adok kapok, de az oroszok jönnek ki belőle jobban. Ukrajna nemhogy területet nem tud visszafoglalni, egyenesen területeket veszít. Nem tudom miben reménykednek, de előbb utóbb el kell számolni az értelmetlenül meghalt, megnyomorodott emberekkel. Az izraeli háború még inkább betett a várt támogatásoknak. Nem létezik, hogy Zelenszkijék ezt nem látják.
B_kanya
2024. április 17. 19:49
Kétes 2024. április 17. 17:52 "Ezzel szemben a front nem mozdul. " Patika 2024. április 17. 18:16 "Ja... közben meg az oroszok tankrohama áttörte az Avgyijivkai frontot." Mert nem mozdultak :)
remi
2024. április 17. 18:18
"Ezzel szemben a front nem mozdul." Valójában a front(ok) lassan mozognak. Hohol tg-kanálok és a hohol-propaganda deepstate térkép szerint is mozognak, napi 100-1000 méter között, nyugati irányba. Mondjuk ezt lehet akár "helyzet változatlan"-nak is minősíteni, de nem az. A ma megrakétázott csernigovi "szálloda" romjai alatt legalább 100 hohol katona maradt, ezt mostanra már hohol csatornák is megerősítik, ha közvetve is. Az egy másik kérdés, hogy ez a mai reptér-támadás része annak a hohol taktikának amivel a kercsi-híd lerombolását készítik elő vagy próbálják előkészíteni. Nagyon magabiztosak, hetente kétszer jelentik be, hogy a híd lerombolása még az idei év első félévében meg fog történni.
Patika
2024. április 17. 18:16
Ja... közben meg az oroszok tankrohama áttörte az Avgyijivkai frontot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!