Szélsőbaloldali csoporthoz köthető a gyújtogatás a Berlin melletti Tesla gyárnál

2024. március 05. 18:21

Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója az esetet „rendkívül ostobának” nevezte.

2024. március 05. 18:21

Nyitókép: Getty Image/Sebastian Gollnow

***

Ahogy azt a Mandiner korábban megírta, a Berlin melletti Tesla gyárat evakuálni kellett egy valószínűsíthetően szándékos gyújtogatásból keletkezett tűz miatt. A tűz nem terjedt át a Tesla telephelyére, a tűzoltóság gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült eloltani azt. Az eset miatt a gyár termelését ideiglenesen le kellett állítani.

A pontos okokat egyelőre még vizsgálják, de a sajtóhírek szerint nyilvánosságra került egy levél, amelyben a Volcano Group nevű szélsőbaloldali aktivista vállalta magára a felelősséget. 

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a levél hitelességét.

Michael Stuebgen, Brandenburg tartomány belügyminisztere szerint „ha az első vizsgálatok megerősítést nyernek, akkor ez egy súlyos támadást jelentene a villamosenergia-infrastruktúra ellen.”

A Tesla és a helyi hatóságok közös tájékoztatót tartanak majd az események kapcsán. A gyár helyreállítására irányuló munkálatok már elindultak. Az események miatt aggodalmak merültek fel egy lehetséges kapacitásbővítés kapcsán is.

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. március 06. 16:48
Kommunista fírgek voltak.
2024. március 05. 20:09 Szerkesztve
Németországban szélsőbaloldali csoport a Linke és az Antifa, esetleg a Zöldek. Melyik lehetett? Találtak a helyszínen kalapácsot?
2024. március 05. 19:13 Szerkesztve
Ez valami orosz dezinformáció lehet! Németországban csak szélsőJOBB létezik!
Szerintem
2024. március 05. 19:04
Szélbal? Mint a német kormány? Mert annál szélebb már nem igen van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!