Gyökeresen megrázta Berlint a kiszivárgott beszélgetés, „fejek fognak hullani”

2024. március 04. 07:37

Közben a franciák közel négy milliárd euróval támogatták Ukrajnát.

2024. március 04. 07:37
null

„Az orosz szivárogtatás megrázta Berlint” – írta meg a Politico hétfő reggeli hírlevele. Mint kifejtették, az a beszélgetés, amely során négy magasrangú német tisztviselő Taurusz rakéták bevetését fontolgatta egy híd ellen, gyökeresen megrázta Berlint.

Ezt is ajánljuk a témában

Olaf Scholz kancellár „nagyon súlyos ügynek” nevezte a beszélgetés kiszivárgását, felmerül a kérdés, hogy mi van a biztonsági intézkedésekkel. „Most már fejeknek kell hullaniuk” – mondta a Politiconak névtelenséget kérve a Bundeswehr egy volt magas rangú tisztje.

Közben Franciaország közzétette azon haditecknikai eszközöknek a listáját, amiket Ukrajnába szállítottak 2022. február 24. és 2023. december 31. között,

összesen 2,615 milliárd euró értékben. 

Ha hozzávesszük azt, hogy Franciaország emellett 1,2 milliárd eurót adományozott az Európai Békefenntartási Eszköznek, és közel 10 000 ukrán katona kiképzéséhez járult hozzá, kirí, hogy közel négymilliárd euróval támogatta meg a háborút a francia nemzet.

Közben mellesleg Manfred Weber, néppárti frakcióvezető arról nyilatkozott a Weltnek, hogy „Scholz és Macron megosztotta a Nyugatot”, s 

meg kéne fordítani „a von der Leyen-bizottság történetét”.

Nyitókép: MICHAELA Stache / AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. március 04. 14:50
A németeket az nem hallgatja le aki nem akarja. Beleértve a kancellár is
2024. március 04. 12:05 Szerkesztve
Németország, elsöként Berlin felett, - ha ezt a németek így folytatják -, a nem túl távoli jövöben egy gyilkos galóca formájú felhö jelenhet meg. Az oroszok ma már a saját izlésük vagy az ellenség kivánságának megfelö formáju atomfelhöt tudnak produkálni, az áldozatok emlékének tisztelegve. Ukrajna felett az atomfelhö a légyölö galócát fogja megformázni.
Palatin
2024. március 04. 11:59
Bundeskanzler Scholz ist nicht zu trauen. Früher oder später wird er die Deutschen in einen Krieg mit Russland verwickeln. Das Problem besteht nicht darin, dass das Gespräch durchgesickert ist, das ist sogar heilsam, weil es den Schleier über die Vorbereitungen des revanchistischen deutschen Kriegswahnsinns lüftet. Das Problem ist, dass Deutschland nicht mehr in seine Haut passt und wieder Kriegspläne gegen Russland schmiedet, womit es ganz Europa erneut in eine fatale Katastrophe stürzen kann.
paater-gregor
2024. március 04. 11:52
"Politiconak" Picasso >> Picassónak Pirandello >> Pirandellónak Cicero >> Cicerónak Politico >> Politicónak AkH. 216. a)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!