London bombázása

2023. szeptember 22. 23:07

Ezeknek a támadásoknak a katonai jelentősége nagyjából nulla.

2023. szeptember 22. 23:07
moszkva, felhőkarcoló, drón becsapódás, tűzoltó
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„London bombázása

Az ukrán hadvezetés egyre nagyobb sikerrel támad mélységi orosz célpontokat, immár Moszkva sincs teljes biztonságban. De nem árt tudnunk, hogy ezeknek a támadásoknak a katonai jelentősége nagyjából nulla.

Az ezer kilométeres arcvonalon egyetlen orosz katonának sem lesz kevesebb tőle a lőszere, de még a konzervje sem. A hátország bombázása pontosan annyit ér, amennyit London bombázása ért 1940-ben: rengeteg ember halt meg, rengeteg épület dőlt romba, de a brit haderő egy hajszálnyival nem lett gyengébb.

Amiből nem következik, hogy a a végén az oroszok nyernek. Karabah egy nap alatt történő föladása mutatja, hogy Oroszország már nem ura a Kaukázusnak, mostantól ott nélküle történnek majd a dolgok, és ez bizonyára igaz az egykori orosz birodalom többi peremvidékére is. Oroszország nagyhatalmi pozíciójának vége. De a Krímet és a Dombaszt nem fogják kiadni a kezükből. Ez a háború gyakorlatilag már eldőlt, most már csak arra van szükség, hogy ebbe minden résztvevő, ide érve az Egyesült Államokat is, beletörődjék.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sulikroland
2023. szeptember 24. 18:02
Berlin bombázása.
Nyugatellenes
2023. szeptember 24. 09:45
Ez a Gábor nem a legélesebb konzervatív a fiókban.
catalina11
2023. szeptember 23. 16:40
A hátország bombázása pontosan annyit ér, amennyit London bombázása ért 1940-ben: rengeteg ember halt meg, rengeteg épület dőlt romba, " ez el van túlozva: a német zuhanóbombázók alig tudtak bombaterhet szállítani, komoly német nehéz bombázók pedig alig voltak, ráadásul Hitler tiltotta eleve a szőnyegbombázást. A V rakéták pedig irányíthatatlanok voltak,hol itt estek le hol ott..
lauderstenonis-2
2023. szeptember 23. 15:35
"Az ezer kilométeres arcvonalon egyetlen orosz katonának sem lesz kevesebb tőle a lőszere, de még a konzervje sem." Egyvalamije viszont sokkal kevesebb lesz: légvédelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!