Felhördült Bajorország: náci botrányba került a miniszterelnök-helyettes

2023. szeptember 01. 12:18

Holokausztot bagatellizáló pamfletet terjesztett 17 éves korában.

2023. szeptember 01. 12:18
Hubert Aiwanger

Nem csitulnak a kedélyek Bajorországban, miután kiderült, hogy a CSU–Freie Wähler-kormány miniszterelnök-helyettese, a freiewähleres Hubert Aiwanger 17 éves korában holokausztbagatellizáló, antiszemita pamfletet terjeszthetett középiskolában.

A delikvens táskájában még az 1987/88-as tanév során találtak több olyan papírt is, amiben egy történelmi esszéversenyt parodizált ki, és az álversenyen arra várták a válaszokat, hogy 

ki a legnagyobb hazaárulója Németországnak.

Olyan nyereményeket osztottak ki a versenyen, mint például „ingyenes repülőút Auschwitz kéményén keresztül”, de emellett olyan náci kivégzési módszerek is szerepeltek, mint az „ingyenes nyaklövés”, „guillotine-lefejezés”, vagy „élethosszig tartó tartózkodás egy tömegsírban”.

Aiwanger tagadja, hogy ő írta volna a pamfleteket, a bátyja meg is erősítette, hogy ő volt.

Olaf Scholzék a lemondását követeli

A bajor miniszterelnök a botrány kirobbanása után embertelennek és undorítónak nevezte a pamfleteket. Olaf Scholz pártja, az SPD most már a delikvens lemondását követeli.

Nyitókép: UWE LEIN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2023. szeptember 11. 16:05
"holokausztbagatellizáló, antiszemita pamfletet terjeszthetett középiskolában." már szimpatikusabb lett egy kicsit. :)) Gyerek volt. Ha másnak elnéznek mindent, vörös csillag, Sztálin imádat, meg egyéb ekkor itt miért ?
jobtvojumaty
2023. szeptember 03. 09:54
A vér nem válik vízzé :D
goldie-2
2023. szeptember 02. 14:12
Az vesse rá az első követ, aki kamaszkorában már egy érett gondolkodású, mindent értő emberke volt.
a straight cold player
2023. szeptember 01. 17:01
Na és? Lassan 40 éve volt. Ennyi idő alatt a gyilkosság is elévül! Ráadásul nem gyilkolt csak hülye volt diákként. De hát ki nem, csak legfeljebb "bocsánatosabb" hülyeségeket csináltunk. Amúgy meg nem a 40 évvel ezelőtti dolgok az izgalmasak egy politikus esetében hanem, hogy most mit csinál és milyen úton jutott el oda. Orbán egy a szoci rendszerbe beilleszkedett, abból hasznot húzó - majdhogynem proli - családból jött. Egy gusztustalan kis arrogáns libsi volt. De egy hosszú "érési" folyamat során lett az aki lett. És ott van Gyurcsány aki egy igazi vérkomcsi családból jött. Fiatalon viszont "rendszeresen bérmálkozott"! De ettől nem lett tisztes pápista!!! És ő legfeljebb annyit változott amennyit a nemzetközi "munkásmozgalom". Azaz vérkomcsiból a liberális/woke mozgalom élharcosa lett. Ezek fényében elég álszentnek tartom a felháborodókat. Ráadásul legtöbb esetben ez egy pótcselekvés a részükről, mivel valódi politikai elképzelésük nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!