J. K. Rowling kegyvesztetté vált, ezért minden nyomát eltüntették egy Harry Potter-kiállításon

2023. augusztus 07. 06:42

A kurátorok szerint az írónak „rendkívül gyűlöletkeltő és megosztó” nézetei vannak, számol be az Index.

2023. augusztus 07. 06:42

A seattle-i Popkultúra Múzeum minden nyomát eltávolította J. K. Rowlingnak a Harry Potter-sorozatot, annak szereplőit ünneplő kiállításról – írja az Index – miután szerintük az írónak „rendkívül gyűlöletkeltő és megosztó” nézetei vannak. „A kurátorok egyelőre úgy döntöttek, a művésznő minden műtárgyát eltávolítják ebből a galériából. Ez nem tökéletes megoldás, de rövid távon ezt tudtuk tenni” – nyilatkozta az egyébként transznemű Chris Moore, a kiállítás vezetője. A Daily Mail című brit napilap szerint 

Ezt is ajánljuk a témában

a múzeum megtartotta a Harry Potter-emléktárgyakat, de úgy, hogy a szerzőjét nem említik.

Az Index emlékeztet, Rowlingot korábban beiktatták a múzeum Science Fiction és Fantasy Hírességek Csarnokába, de az utóbbi években ellentmondásos figurává vált, amióta nyilvánosan támogatta egy brit nő ügyét, aki beperelte munkaadóját, amiért az kirúgta őt a nézetei miatt.

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 08. 17:05
Szerintem ő is talál egy "elhagyott falut", ahol honfitársai élnek, a sok holland, német, bárki mellett!
kbkb
2023. augusztus 08. 15:57
Már az hiba volt, hogy Rowling nem kapott Nobel-díjat. Több száz millió gyereket ültetett le a könyv mellé. Nem hiszem, hogy ehhez hasonló teljesítménye lett volna valakinek az utóbbi évtizedekben.
Shanya
2023. augusztus 08. 10:43
Már nem kell sokat várni a "a nyugati világ" hanyatlására. Saját maguk intézik! Hajrá Rowling!
tapir32
2023. augusztus 08. 04:36
A kurátor intoleráns és gyűlöletkeltő! J. K. Rowling a normális!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!