Elege lett az EU-ból a lengyel főszerkesztőnek – népszavazást követel a migránskvótáról!

2023. június 13. 16:06

Jacek Karnowski szerint az Európai Tanács népességcserét akar Lengyelországban, a népszavazást pedig a parlamenti választással együtt kellene megtartani.

2023. június 13. 16:06
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

A Sieci című lengyel jobboldali hetilap főszerkesztője, Jacek Karnowski felháborodott véleménycikkben követel népszavazást az Európai Tanács migránskvótával kapcsolatos határozati javaslatáról. Mint ismeretes, az Európai Unió belügyminisztereinek tanácsa múlt héten olyan határozati javaslatot hagyott jóvá, mely szerint az EU-ban életbe lépne a migránsok kvóta szerinti kötelező elosztása, aki pedig nem hajlandó befogadni a rá eső menedékkérőket, fejenként nyolcmillió forintnyi eurót fizethet miattuk.

„Egyre nehezebb »közösségnek« hívni az EU-t” – fogalmaz Karnowski, aki felhívja a figyelmet, hogy a javaslat most az Európai Parlament elé megy,

Karnowski figyelmezteti olvasóit, hogy a játék nem az első körben Lengyelországra jutó kétezer emberről van szó, hanem „egy csatorna megnyitásáról, amelyen seperc alatt ideküldenek húszezret, aztán kétszázezret, aztán végül kétmilliót”.

Úgy látja, egyes európai tagállamok „kierőszakolnának egy változást az etnikai összetétel szintjén”, mivel „a teljes egység csak akkor valósul meg, ha mindenkinek ugyanazok a problémái”. „Miféle Európa az, ahol nincsenek gettók és no-go zónák?” – teszi fel a kérdést a főszerkesztő.

Karnowski határozott igénnyel fordul a lengyel kormány felé is. „A lengyel kormány erős ellenállást jelentett be. Ennek az ellenállásnak megtörhetetlennek kell lennie” – írja a főszerkesztő, aki ezért úgy látja, „ezt az ellenállást a teljes társadalom egységes hangjának kell megerősítenie”. Emiatt Karnowski kimondja: „Azt gondolom,

A főszerkesztő megjegyzi, hogy a népszavazást rögtön már az ősszel meg kellene tartani, egyetemben a parlamenti választásokkal. „Valójában ez az egyetlen lehetséges dátum” – véli Karnowski.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mesterséges unintelligencia
2023. június 13. 21:51
hatvanas A határzár, a kemény fellépés a magyar határom a Mi Hazánk programja, sajnos a Fidesznek eszébe sincs bevezetni.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 13. 21:44
Libcsi szopató: no @LancelotDuLac a nigger állat! A "náci" Ferencváros, a valaha legmagyarabb club CSAPATA: Abdi Liban, Aborah Stanley, Adams Akeem Elijah, Alves dos Santos, Adriano, Adná Ahmed, Samy Mmaee, Adnan Kovacevic, Mats Knoester, Eldar Civic, Muhamed Besic, Xavier Mercier, Anderson Esiti, Amer Gojak, Tokmac Chol Nguen, Franck Boli, Owusu Kwabena, José Marcos Costa Martins „Marquinhos”, Adama Traoré. A helyedbe kerülném a niggerezést mert meg fog szo.atni a Kubatov.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 13. 21:33
LipcsiSzopato Fordítva ku..od a kecskét, öcsi! Előbb bolt a migráció, 2015-től, az Orbán által is támogatott Angela Mürkül és von leyebb közreműködésével, és utánna jött 22. februárban a különleges művelet.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 13. 21:30
LancelotDuLac "megvétózták az EU–Afrika-megállapodást illetve a magyarok szerint nem tettek elég éles különbséget a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé." Ma választ kaptál a kérdésedre, miért vétóztak. Mi Hazánk: ne az olcsó, idegen vendégmunkásokra építsen gazdaságpolitikát a kormány! Mi Hazánk: ne az olcsó, idegen vendégmunkásokra építsen gazdaságpolitikát a kormány! Kiemelte: a rossz, elhibázott gazdaságpolitika miatt üres az államkassza, ezért talál ki a kormány újabb sarcokat, és még mindig nem érti, hogy a gazdaságpolitika a hibás. Valóban tiltakozni kell a gazdasági migránsok elosztása ellen, de az sem jó, hogy a kormány vendégmunkások beáramlását lehetővé tevő törvényt akar elfogadtatni az Országgyűléssel - mondta. Hozzáfűzte: ezzel még jobban letörik a fizetéseket Magyarországon. video: https://kuruc.info/r/2/260331/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!