Sztálingrádban alkalmazott módszerrel támadnak az oroszok Bahmutnál (VIDEÓ)

2023. április 12. 08:50

De csavartak rajta egyet.

2023. április 12. 08:50
null

„A második világháborúban széles körben használt módszert vettek elő az oroszok Bahmut térségében” – mutat rá szerdai cikkében a Portfolio.

Az eszköz Sztálingrád kapcsán vált ismertté

A második világháborús sztálingrádi harcok során a német haderő gépjárművekkel járta Sztálingrád utcáit és orosz nyelvű propaganda-szöveget sugározott a szovjet katonáknak, hogy megadásra motiválja őket.

– írja a Portfolio. A módszerrel vélhetően az oroszok célja is az lehet, hogy rábeszéljék az ukrán fegyveres erőket a megadásra.

 

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 12. 23:29
Egy orosz, ha Ukrajnába megy, hazamegy a történelmi hazájába. Ukrajna egy elég "érdekes" ország. Ahogy a Biblia szerint Isten a férfi bordáiból alkotta a nöt, úgy kelt életre Oroszország/Szovjetunió bordáiból Ukrajna is. Nézzük csak a térképet: https://www.valaszonline.hu/wp-content/uploads/2022/03/274179815_130934049489271_7958388682380502613_n-1.jpg Az egész ország "ajándékokból" tevödik össze, a magyar "ajándékot" a Kárpátalját is beleértve. Ha valaki ismeri Oroszország és Ukrajna történetét, beleértve a 2. világháború történetét is, az nem csodálkozik azon, hogy ez a háború kitört, mert ennek egyszer ki kellett törnie. Hogy a világháború alatt, kezdetben a németek orosz földön olyan gyorsan elöre törtek, annak egyik oka az volt, hogy az ukránok együttmüködtek a nácikkal. A szovjet gyözelem elsösorban az oroszoknak köszönhetö. Minthogy a szovjetek célja természetesen az volt, hogy a németek ne tudják öket mégegyszer megtámadni, le akarták öket területileg is gyengíteni. De mivel nem voltak határosak Németországgal, Lengyelországot 3-400 km-el nyugatra tolták, több mint két Magyarországnyi lengyel terület került a Szovjetunióhoz, amit a lengyelek nagyjából nyugaton Németországból megkaptak. Tehát ezek a lengyel területek kvázi szovjet, de nem ukrán, hadizsákmánynak tekintendök. Sztálin, - aki, mint Chruscsov is, azt hitte, hogy a Szovjetunió örökéletü lesz, nem tudta, kik jönnek utána -, a Lengyelországból elcsatolt területek nagy részét Ukrajnának ajándékozta, akik a háború vége felé már eléggé hösiesen harcoltak, (amikor már az ukrán nácikat kiiktattát, az ellentámadás lendületbe jött, azelött sumákoltak). Tehát ma Uktajna tulajdonképpen bitorolja a szovjet hadizsákmányt. Moszkvának nyilván ez sem tetszik. Ukrajna a közösen elejtett zsákmánnyal meg akart lépni. Miután Ukrajna önálló lett, az USA rögtön kapcsolt, hogy végre itt az alkalom, hogy az oroszokkal leszámoljanak. A német újraegyesítéssel úgy látták, hogy a Szovjetunió/Oroszország elég "gyenge" (6500 atomtöltettel, bruhahaha...) ahhoz, hogy egy cseles húzással harapófogóba foghatják. Bár a jámbor, hiszékeny Gorbacsovnak megigérték, hogy a Nato nem fog keletre terjeszkedni, de ez csak szándékos beetetés volt. Bár a németek és franciák kezdetben ellene voltak az oroszok nyilt provokálásának, de aztán beadták a derekukat. Ukrajna felvételét a Natoba viszont még Merkel is hevesen ellenezte, de az USA nem engedett. Ez az oroszoknak egy sötétvörös vonal volt. Az USA elkezdett beköltözni Ukrajnába olyannyira, hogy már csak az atomfegyverek hiányoztak onnan, Moszkvára irányítva, attól 400 Km-re. No ekkor szakadt el Putyin cérnája. Aki ezen csodálkozik, az tényleg nagyon zöldfülü. Azt is tudni kell, hogy az oroszok, ha szorítóba kerülnek, nem majréznak sokat, bevetik az atomfegyvereiket.
röviden
2023. április 12. 12:13
Ez a technika azóta bevett, amióta az ostrom.
Misi500
2023. április 12. 11:34
Állítólag csak az oroszok juttatnak az ellenségeknek röplapot meg propagandát, más soha. Mily' ócska.
Igazszó
2023. április 12. 11:12
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!