Már közel hatszáz ukrán katona és civil szabadult ki az orosz fogságból

2022. szeptember 05. 19:54

Olekszandr Szmirnov, az ukrán Nemzeti Tájékoztatási Iroda vezetője szerint több mint hárommillió embert hurcoltak el erőszakkal az Orosz Föderáció területére.

2022. szeptember 05. 19:54
null

Az ukrán jelentések szerint mostanáig közel hatszáz ember térhetett vissza Ukrajnába, köztük száz civil, a többiek mind katonák. Olekszandr Szmirnov, az ukrán Nemzeti Tájékoztatási Iroda vezetője szerint eddig hatszázezerre tehető az elhurcolt kiskorúak száma is. 

Állítása szerint nagyon nehézkes a deportált emberek felkutatása és visszavitele Ukrajnába, azonban folyamatosan felméréseket végeznek és ellenőrzik az emberek személyazonosságát. 

 

Forrás: Unian, Index

Nyitókép: Metin Aktas/AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2022. szeptember 05. 22:28
A 3 millió nem elhurcolt, hanem oroszok, akik az uki nácizmus elől saját nemzetükhőz menekültek! ...
MayorAnna 03
2022. szeptember 05. 21:41
"...szabadult ki az orosz fogságból..." Megszöktek? / elengedték őket?
Tuners
2022. szeptember 05. 20:56
Akkor már majdnem két tized ezrelék. Így tovább, ilyen tempóban huszonötezer év, és mind kiszabadul. Fél lábon is elvtársak, csak akkor tényleg fél lábon álljatok addig.
Akitlosz
2022. szeptember 05. 20:40
A legjobb az lenne, ha a háború után teljesen megszűnne az állami lét. Ukrajna össze sem hasonlítható már Európa csak második legrosszabb országával sem. Ukrajna annyira a legalja, hogy a kontinens szégyene. Jobb lenne a világnak Ukrajna nélkül. Az ukrajnaiaknak is, mindenhol máshol sokkal jobb/sokkal kevésbé rossz az élet Európában, mint Ukrajnában. Az egy főre jutó GDP háromszor akkora Oroszországban, mint Ukrajnában. Magyarországon ötször akkora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!