Matthew McConaughey a texasi lövöldözésről: Ez egy járvány, amit megfékezhetünk

2022. május 25. 08:11

Az Oscar-díjas színész Uvalde városában született, ahol a mészárlás történt.

2022. május 25. 08:11
null

Ahogy megírtuk, a texasi Uvalde városában iskolai lövöldözés történt, amelynek halálos áldozatai voltak: a legújabb adatok szerint 19 gyerek és 2 felnőtt halt meg. A feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, szintén meghalt. A 24.hu most arról ír, hogy Matthew McConaughey is reagált az esetre, két okból: egyrészt Uvalde városában született, másrészt

a színész fontolgatta korábban, hogy elindult Texas kormányzói székéért,

ezért felelősnek érzi magát, hogy megszólaljon ezekben az ügyekben.

Instagram-oldalán ezt írja:

„Az igazi felhívás most az, hogy minden amerikai hosszan és mélyen nézzen a tükörbe, megkérdezve magától, mit értékelünk igazán? Hogyan lehet ezt a problémát orvosolni. Milyen áldozatot hozhatunk egyénileg, hogy holnap egészségesebb, biztonságos nemzetet teremtsünk?

Amerikaiként, texasiként, anyaként, apaként itt az idő, hogy újraértékeljük és újratárgyaljuk szükségleteinket a szükségletekhez képest” – utalt a fegyverbirtoklással kapcsolatos jogok újraértelmezésére, írja a 24.hu. A színész szerint közös nevezőre kell jutni az ügyben, ugyanis már a gyerekeiket fenyegeti ez a probléma, teszik hozzá.„Ez egy olyan járvány, amit megfékezhetünk. Bárhol állsz ebben a kérdésben, cselekedni kell, hogy egy szülő se tapasztalhassa meg, milyen átélni egy ilyen esetet.”

A 24.hu emlékeztetett: a színész 2018-ban már beszélt a fegyvertartás reformjáról: mint akkor mondta, sok barátja van, aki imádja a fegyvereket, ő is sok vadászaton részt vett gyerekkorában. Ugyanakkor őt például megtanították arra, írják, hogyan lehet helyesen birtokolni egy fegyvert: „Valami változásnak történnie kell. Kompromisszumokat kell találni”.

Kép forrása: Chrisopher Raphael / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. május 26. 01:02
Ezt a problémát a világ összes országa meg tudja oldani, csak és kizárólag az Amerikai Egyesült Államok nem. 21 éves koráig nem ihat a "gyerek" alkoholt, de katona lehet, fegyvert vásárolhat. Agyrém egy ország. Úgy lehetne könnyen megoldani az ügyet, hogy a szabad fegyvertartás hű de nagyon amerikai szabadságjoga ne sérüljön, hogy fegyvertartási jogosítványhoz kötik, hasonlóképpen, mint az autóvezetést. Bárki vezethet autót, HA előbb jogosítványt szerez. Nem csak ért hozzá, de orvosilag alkalmas is. Nos a fegyvert tartani akarókat is megvizsgálhatná előbb orvos, hogy alkalmas-e. Így ki lehetne szűrni a nyilvánvalóan idegbetegeket. Ez a Ramos is fennakadt volna egy ilyen vizsgálaton. Csodálom, hogy a mindenkit mindenért beperelők országában még nem perelték be az áldozatok szülei az államot. Az állam írja elő a kötelező iskolába járást. S nem háborúba megy az a gyerek, csak iskolába, mégsem tudja az állam élve hazaengedni? Szóval az lenne a jó kompromisszum szerintem, amit javasoltam, fegyvertartási jogosítvány bevezetése orvosi alkalmassági vizsgálattal. Így megmarad a jog, hogy mindenki tarthat fegyvert, de csak ha alkalmas rá. Az autóvezetés is hasonlóképpen van szabályozva.
matykox
2022. május 25. 15:24
Má megint fegyvereznek - pedig a ZEMBERREL van a baj!!
yazoo.tributary
2022. május 25. 14:49
És ezek pattognak nekünk és oktatnak minket, akiknél hetente történik egy hasonló szörnyű esemény? Nem kéne...
szodabár
2022. május 25. 12:39
Most jön a fegyvertartás betiltása. Ami az usaban egyenlő a nulla önvédelemmel. A fekák bátran mehetnek lapos tévét lopni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!