Ideges lett videójátékozás közben, lelőtte legjobb barátját egy amerikai férfi

2021. december 26. 09:14

A rendőrök megkérdezték a lövöldözőt, ugyan miért tartott a számítógépe mellett pisztolyt, a férfi úgy reagált: „Miért ne? Ez Amerika”.

2021. december 26. 09:14
null

A 36 éves Joshua Spellmant azzal vádolják, hogy december 15-én, szerdán meggyilkolta legjobb barátját. A férfi azt a 34 éves Andrew W. Dicksont lőtte mellkason, akit már 26 éve ismert. – írja a PCGamer.

A tragikus eset háttere A két férfi és egy harmadik barátjuk, Rob az általuk létrehozott privát szerveren játszottak a Diablo II-vel, ám Spellman elfelejtett jelszót beállítani, ezért egy negyedik játékos is be tudott csatlakozni az online kooperatív módba. Az ismeretlen játékos lenyúlt egy „lootot” a többiek elől, a másodfokú gyilkossággal vádolt férfi szerint ekkor Dickman nagyon ideges lett, kiabált, káromkodott és perceken keresztül átkozta őt. Spellman erre közölte vele, hogy ideje lenyugodnia, mert ha nem hagyja abba, akkor golyót fog kapni. A veszekedés nem csillapodott, Spellman pedig fogta a számítógépe mellett tartott fegyverét, átment a telek másik felében, külön házban élő barátjához, és agyonlőtte Andrew W. Dickmant.

Amikor a Joshua Spellmant kihallgató rendőrök megkérdezték, ugyan miért tartott a PC-je mellett pisztolyt, a férfi úgy reagált:

Miért ne? Ez Amerika.

A gyilkossággal vádolt férfi tárgyalása december 29-én lesz. Spellmannek nincs priusza, amiatt viszont, mert egy ártalmatlannak tűnő veszekedés emberölésbe torkollott, kétmillió dolláros óvadékot állapítottak meg az ügyben. 

Nyitókép: Michal Fludra / NurPhoto / AFP. Illusztráció.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronee
2021. december 26. 15:20
Nem hír... A video megosztó portálok szarásig tele vannak rage videókkal ahol a 6 éves gyerektől a felnőtt emberig, tombolnak, hisztiznek, nulla önkontrollal, probléma megoldó képességgel egy szaros játék miatt... Az sem nagy segítség,hogy a 10en 20éves hülyengyereket majmolják az emberek...mert ugye ők a nagy videósok meg tartalom gyártók....ez csak a kezdet, a mai fiatalok már teljesen torz világképet látnak a fosadék platformokon...yt, tiktok, insta, twitch, meg még a faszom tudja mi van még...
annamanna
2021. december 26. 14:46
"kétmillió dolláros óvadékot állapítottak meg az ügyben. " Na és képes kifizetni az óvadékot vagy marad szépen a dutyiban? Miért állapítanak meg egyáltalán ilyen esetekben óvadékot? Nem egyértelmű az, hogy egy gyilkost nem szabad szabadon futkosni hagyni? A hálószobában c. film története is pont erre a nagyon furcsa rendszerre épül. https://port.hu/adatlap/film/tv/a-haloszobaban-in-the-bedroom/movie-45818 Valaki egyértelműen gyilkos, és szabadon engedik, mert óvadék... Ami pedig a gyilkos magyarázatát illeti, ilyen erővel belenyúlhatott volna a konnektorba is, az is rendelkezésére áll, de véletlenül mégsem azt tette, hanem ölt. Az életfogytiglan abszolút egyértelműen kijár neki.
Zsoel
2021. december 26. 13:47
"A férfi azt a 34 éves Andrew W. Dicksont lőtte mellkason" "és agyonlőtte Andrew W. Dickmant." Na most akkor Dikkmán vagy Dickson?!
cutcopy
2021. december 26. 13:18
Diablo hozta a formáját..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!