Az USA-ban szövetségi ünnepnapot szavaztak meg a rabszolgaság eltörlésének emlékére

2021. június 16. 07:09

Az Egyesült Államok tagállamainak többsége saját hatáskörében már korábban ünnepnapnak nyilvánította június 19-ét.

2021. június 16. 07:09
null

Az Egyesült Államok kongresszusának szenátusa kedden megszavazta, hogy június 19-e szövetségi ünnepnap legyen a rabszolgaság végének emlékére. Ezzel tizenkettőre bővült a fizetett szövetségi ünnepnapok száma. A törvényjavaslatot nagy valószínűséggel elfogadja a képviselőház is, ezt követően pedig továbbítja Joe Biden elnöknek aláírásra.

Bár az észak-amerikai polgárháborúban a konföderációs katonák közül az utolsók 1865 áprilisában adták meg magukat az északiaknak, a hír csak június 19-én jutott el az utolsó még rabszolgasorban élő emberekhez a texasi Galvestonba.

Az Egyesült Államok tagállamainak többsége saját hatáskörében már korábban ünnepnapnak nyilvánította június 19-ét.

(MTI)

Kép forrása: Mladen ANTONOV / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. június 17. 13:50
Ne erőlködj Lóbelt Robur! Rég kiikszeltelek.
balbako_
2021. június 16. 11:14
Jobb későn, mint soha?
totisz
2021. június 16. 10:04
A rabszolgaság eltörlése ? Az ott élő 10 millió illegális bevándorló és sok-sok millió nem illegális minimálbéren élő kacagva sírhat mikor ezt hallja, utánuk ugyanis senki sem fizet sem nyugdíj sem egészségügyi biztosítást, de hát azért mégsem rabszolgák ugyebár ?
Szittya Attila Bendegúz
2021. június 16. 09:09
Kíváncsi leszek, mikor fog a fehér értelmiség és a középosztály tömegesen kivándorolni a folyamatos terror miatt Kanadába, Ausztráliába? A niggerok meg az indiánok meg készíthetnek és üzemeltethetnek saját atom-tengeralattjárót, repülőgép anyahajót, drónt maguktól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!