Rossz előjel: meghalt az időjós mormota

2023. február 03. 19:24

Amennyiben Fred meglátta volna az árnyékát, és gyorsan visszabújt volna az odújába, az további hat hét tél előjele lenne.

2023. február 03. 19:24
null

Meghatározhatatlan a tavasz eljövetelének időpontja Québec északi részén, miután a rágcsálót holtan találták az odújában – tájékoztatott a hírről csütörtökön a The Guardian.

Minden évben február 2-án ünneplik a mormota napját. Ezen a napon azt figyelik, kidugja-e az orrát az odújából, és látja-e a saját árnyékát, mert ebből kiderülhet, meddig tart a tél. A mormota azonban csütörtökön nem mutatott életjelet, amikor a québeci Val-d’Espoirban minden évben február 2-án megrendezett hagyomány szervezője megpróbálta felébreszteni téli álmából. 

Amennyiben a Fred la Marmotte nevet viselő állat meglátta volna az árnyékát, és gyorsan visszabújt volna az odújába, az további hat hét telet jelzett volna. Ellenkező esetben Fred a föld felett maradt volna, ami korai tavaszt jelentene.

A nyitókép illusztráció. Fotó: FATIH AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nekedannyi!
2023. február 05. 13:14
Ma megmenekült egy fa! Védd a fákat.... Egyél hódot!!!
Krupp Skya
2023. február 04. 15:09
A meghalt az nagyon durva lenne az elhunyt a jó kifejezés. Meghalni Gyurcsány szokott.
egon samu
2023. február 04. 09:28
Szegény mormota nem bírta tovább a médiacirkuszt és elköszönt. A mennyei tavaszban jobb dolga lesz...
lurker
2023. február 04. 09:04
Állatok nem meghalni szoktak buta firkász, hanem elpusztulni. bezzeg az amerikai tükörfordított szleng jövevényszavakban jeleskedtek, saját nyelveteket pedig egyre kevésbé ismeritek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!