A maszkviselésés visszaállítását sürgeti a WHO európai igazgatója

2022. július 19. 22:06

A múlt héten közel hárommillió új COVID-19-es esetet jelentettek a kontinensen.

2022. július 19. 22:06
null

Az európai országoknak fel kell gyorsítaniuk az oltások ütemét, és vissza kell állítaniuk a maszkviselést, hogy képesek legyenek megbirkózni az omikron variáns által előidézett koronavírusos esetek megugrásával, és hogy el tudják kerülni a szigorúbb intézkedéseket az év későbbi szakaszában – nyilatkozta Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A múlt héten közel hárommillió új COVID-19-es esetet jelentettek Európában, ami a világszerete regisztrált új megbetegedéseknek közel felét tette ki

– hangsúlyozta.

Megkétszereződött a kórházi kezelések aránya

A kórházi kezelések aránya ugyanebben az időszakban megkétszereződött, és hetente közel 3000 ember hal meg a betegségben – áll Kluge közleményében, amelyet a 24.hu is szemlézett.

A regionális igazgató szerint a szigorításokkal el lehetne kerülni, hogy ősszel és télen túlterhelődjön az egészségügyi rendszer, és azt is, hogy szigorúbb óvintézkedéseket kelljen bevezetni a tömeges megbetegedések miatt.

A vírus itt van velünk

„Az emberek néha megkérdezik, visszatért-e a vírus. Soha el sem tűnt, itt van velünk. Terjed, mutálódik, és sajnos még mindig sok életet követel”

– fogalmazott Hans Kluge.

Nyitókép: JAMES ARTHUR GEKIERE / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2022. július 20. 11:11
A világhálón találtam: Ha egy hiánytalan oltás után, egy frissítés szükséges, és egy hiánytalan oltás után, még mindig tesztelni kell, ha egy hiánytalan oltás után, még mindig maszkot muszáj hordani, és egy hiánytalan oltás után, még mindig koronabeteg lehetsz, ha egy hiánytalan oltás után, a kórházba kerülhetsz, súlyos lefolyással, akkor eljött az ideje, hogy beismerd: téged egyszerűen becsaptak.
Ólat a trolloknak
2022. július 20. 08:30
Az a pávatoll a képen? Az interjú kedvéért kihúzta a seggéből?
Selamat
2022. július 20. 07:51
Még ha nincsenek is sokan, de egyre több ember látni fővárosi tömegközlekedésben maszkot viselni. Önként!!!
dewa chenpo
2022. július 20. 07:08
A nagy lófaszt! Ha meg nincs covid, akkor jön a majomhimlő, meg a többi faszság, csakhogy a paráztatás tovább folytatódjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!