Hidvéghi: A migránskártyák megszüntetését fogja kezdeményezni a Fidesz az EP-ben

2019. június 17. 10:47

Brüsszel nem csak a migrációt finanszírozza ezekkel a kártyákkal, hanem adott esetben a terrorizmust vagy az embercsempészetet is Hidvégi szerint.

2019. június 17. 10:47

A magyar emberek arra szavaztak, hogy „állitsuk meg a bevándorlást, védjük meg az európai keresztény kultúrát, és álljunk ki a nemzetek Európájáért – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón, Balatonfüreden. Hangsúlyozta: a Fidesz a magyar emberek akaratát képviseli Brüsszelben, a magyar emberek pedig a májusi EP-választásokon világos véleményt mondtak arról, hogy mit akarnak Európától a következő időszakban. Hozzátette: a Fidesz ezért kezdeményezi azt, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyákat.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel továbbra is tízezres nagyságrendben osztogatja a migránskártyákat. Csak idén már több mint hetvenezret osztottak ki, az elmúlt években összességében pedig több mint kétmillió feltöltés történt 500 milliárd forint értékben, megfelelő biztonsági ellenőrzés nélkül – mondta.

A politikus a Magyarországon elfogott, migránskártyával rendelkező Haszan F. példáját említve kiemelte: Brüsszel nem csak a migrációt finanszírozza ezekkel a kártyákkal, hanem adott esetben a terrorizmust vagy az embercsempészetet is. Botrányosnak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezekre a kártyákra európai közpénz megy és azt mondta: megengedhetetlen, hogy név nélküli kártyákon veszélyes emberek is hozzájuthassanak a támogatásokhoz.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. június 17. 20:43
Már megint a birkákat hergeli a Fidesz. Már éppen itt az ideje annak, hogy kidobják őket a néppárti frakcióból. "De mi az a „migránskártya” igazából? A HVG megkérdezte az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát, miről is van szó valójában: jelen esetben egy görögországi projekt, melyben azok vehetnek részt, akik 2015. január 1. után érkeztek Európába, elmúltak 18 évesek, és szigorúan beazonosították őket. „Migránskártyát” csak elismert menekültek vagy menedékkérők kaphatnak, felhasználásának feltétele pedig az, hogy a használója Görögországban maradjon, vagyis a Fidesz elképzeléseivel szemben épp az illegális mozgást igyekszik csökkenteni. A kártya nem használható külföldön, de ha meg is próbálná a tulajdonosa átlépni az országhatárt, érkezik egy jelzés a ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a próbálkozásról. Ez egy évek óta működő rendszer, melyet a világ válságzónáiban alkalmaznak. A támogatás összegéről a helyi önkormányzatokkal és hatóságokkal egyeztetnek. Görögországban például a bevándorlásügyi minisztérium és az önkormányzatok úgy döntöttek, ha egy egyedülálló menekült olyan táborban, szálláson van, ahol kap enni, maximum havi 90 eurót kapha az étkezésről magának kell gondoskodnia, maximum havi 150 eurót (46-47 ezer forintot) kapa maximális összeg, amit egy ötfős vagy annál nagyobb család kaphat, havi 550 euró. "
DK1626
2019. június 17. 12:55
Azt sem tudjátok, hogy mi az a migránskártya baszki! Ha a buta magyart tudjátok ezzel bolondítani!
Pierre
2019. június 17. 11:58
hanyszor kellene lebuknotok, hogy hazugsagokat koltottetek a kartyakrol ahhoz, hogy lealljatok a dezinformacioval?
Senior
2019. június 17. 11:25
Az a szerencsétlen (vagy szerencsés) átjut törökből görögbe. Megindítják a menekültügyi eljárást, amíg nincs döntés, valahogy el kell látni. Sokkal rosszabb lenne a kp., mint egy erősen korlátozott felhasználhatóságú kártya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!