Kiakadt Donald Trumpra London polgármestere

2015. december 09. 08:13

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns a muszlimok általa javasolt kitiltása kapcsán arról is beszélt, hogy London egyes részeibe a rendőrök is félnek bemenni. London polgármestere, Boris Johnson erre reagálva elmondta: ő azért nem megy New York egyes kerületeibe, mert fél, hogy találkozna Trumppal.

2015. december 09. 08:13

David Cameron brit miniszterelnök és Boris Johnson londoni polgármester is kiakadt, miután Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns arról beszélt a muszlimok általa javasolt kitiltása kapcsán, hogy Londonban például vannak olyan radikalizálódott környékek, ahová a rendőrség is fél bemenni – írja a BBC. David Cameron szóvivője elmondta: a brit miniszterelnök elutasítja Trump szavait, amelyek nem segítenek, megosztóak és egész egyszerűen rosszak. Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője szerint Trump szavai szembemennek az alapvető emberiességgel: arra szólított fel, hogy az emberek egyesüljenek a rasszizmus ellen.

Boris Johnson, London konzervatív polgármestere se vette jó néven a republikánus elnökjelölt-aspiráns szavait: szerinte a 300 nyelven beszélő London büszke toleranciájára és diverzitására. Johnson szerint Trump kijelentései nevetségesek, a londoni rendőrök pedig remek munkát végeznek. „Londonban és New Yorkban is folyamatosan esik a bűnözési ráta  az egyetlen ok, amiért nem mennék New York egyes környékeire, az a kockázat, hogy összefuthatok Trump úrral” – mondta Johnson.

Ennél még súlyosabban fogalmazott a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling, aki arra reagált, hogy sokan könyveire utalva Voldemortnak hívják Trumpot. Voldemort a könyvsorozat főgonosza, aki a való világban leginkább talán Adolf Hitlerhez hasonlítható figura – egy rasszista tömeggyilkos diktátor. A cikkre reagálva Rowling a következőt írta: „Milyen szörnyű [ez a Trump]. Voldemort közel sem volt ilyen rossz.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. december 09. 14:39
Szőke Szakáll borotválva alul-felül.
afterall33
2015. december 09. 14:05
Gyüttmentek feleselnek az óceánon át.
Droite
2015. december 09. 12:13
En is eltem Londonban. A torok negyedben West Green Road Tottanham. Eleg is volt, pedig aranylag jo resz volt. Most Brooklyn Brighton beach-en elek , orosz kornyek eg es fold a ketto. Az orosz maffia rendet tart a negyedben, nincsenek csoves hajlektalanok fekete bandak. New york ezerszer elhetobb Londonnal.
br-o
2015. december 09. 10:57
L.O.L. Rowling. XD Tehát az, akiről ő maga írta a meséiben, hogy embereket ölt, közel sem volt olyan rossz, mint valaki, aki nem ölt embereket. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!