Valerian és az ezer bolygó városa – Az év legjobb, félórás sci-fi rövidfilmje!

2017. július 20. 12:30

Az ötletek, a lendület és a látvány úgy viszik az első három jelenetet, hogy pislogni sem tudsz.

2017. július 20. 12:30
Rusznyák Csaba
Geekz

Szóval fél óra után azt hiszed, egy jó filmet látsz, amely méltó az alapjául szolgáló klasszikus, francia képregényekhez és Luc Besson előző nagy, színes és őrült sci-fijéhez, Az ötödik elemhez. Aztán jön a pofára esés, mert az élet zord és kegyetlen.

Az ötvenedik fura idegen és a harmincadik egzotikus környezet (és akkor még nem sokkal vagyunk túl az első fél órán) már nem érdekes és nem izgalmas, főleg, hogy általában nem köti őket össze semmi. Bessonnak egyértelműen nincs átfogó koncepciója, csak vagány, tarka és vizuálisan jópofa ötleteket fűz lazán egymás után. A cselekmény annyira darabos, már-már epizodikus, hogy félúton kezded úgy érezni, mintha egy open world videojátékban teljesítenél mellékküldetéseket. Ez nem történetmesélés, hanem pusztán a képzelőerő és a technológia demonstrációja, proof of concept kisfilmek sorozata. Bizonyos helyzeteket, helyszíneket, karaktereket, amelyek legtöbbször csak valami átlátszó, buta ürüggyel kapcsolódnak a sztorihoz, legfeljebb egy-két percre látogatunk meg, és csak arra szolgálnak, hogy Bessonék döngethessék a mellüket: ezt is kitaláltuk, ezt is megcsináltuk, ilyet is tudunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik