Repülő menekült az új Mundruczó-film főhőse

2017. május 19. 10:20

Cannes-ban már bemutatták Mundruczó Kornél új filmjét, amit egy kritika úgy jellemez, hogy olyan, mintha „Az ember gyermekét vegyítették volna egy X-men-filmmel”. Egy menekültet meglőnek a határon, aki nem hal meg, viszont képes lesz repülni. A látványvilágot és Rév Marcell operatőri munkáját mindenki az egekbe magasztalja.

2017. május 19. 10:20

Műfajilag talán inkább thriller lesz Mundruczó Kornél új filmje, a Jupiter holdja, de a főhős szuperképessége miatt mindenképpen foglalkozunk vele mi is: a történet szerint egy fiatal szír menekültet meglőnek a határon, viszont nem hal meg, csak hirtelen képes lesz repülni. A külföldi és hazai kritikák is dicsérik a filmet, főleg a látványvilág és az operatőri munka miatt, amiért egyébként Rév Marcell volt a felelős.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2017. október 24. 20:18
Lehetett volna cizellálni még egy kicsit a történeten.A biztos siker a jó történet, én ingyen megosztom a tuti győztes film receptjét. a történet úgy kezdődik, hogy az auschwitzi koncentrációs táborban tengődik egy szír apától és zsidó anyától származó afgán állampolgárságú homoszexulis fiatalember, akinek feltett vágy, hogy a CEU-n genderszakon tanulhasson.Óriási nehézségek után egyszer csak a szerb- magyar határom találja magát, hiszen auschwitzből ez a legrövidebb menekülési útvonal.Puszta kézrátétellel megzabolázza a kerítésben keringő delejt és a nácizmus tombolásába élvezkedő Magyarország területére lép.Útközben tréfás népi cigánypogromokon szórakozó betyársereggel is megvív, amikor végre Budapestre ér, a liberális álmok mekkájába, ahol viszont a CEU kapujában orbán Viktor áll egy hatalmas buzogánnyal és félelmetesen vicsorít, valamint a szemöldökét is mérgesen összevonja.Hősünk már teljesen el van csigázva a megpróbáltatásoktól, de azért még orbánt seggberúgja és még fityiszt is mutat neki, majd rögvest Brüsszel felé veszi az irányt, ahol hirtelen az Európai parlament plenáris űlésén találjuk.Ott áll a pulpituson elszoruló torokkal és könnyezve nézi őt a sok művelt néppásti, szocialista, zöld és kommunista képviselő.És akkor ott lassan elmondja élete történetét, ezt már zokogás nélkül nem lehet nézni, de hősünk megdicsőül, tapsviharban törnek ki a képviselők, akik azon nyomban egy bizottságot hoznak létre, hogy Magyarországot elitélhessék.Vita nélkül , 100%-os támogatottsággal fogadják el a határozatot, hogy fékek és egyensúlyok.A film végén - szerelmi szál!!!- Conhita Wurst-tal hosszú és nyálas csókban forrnak össze. Íme, a siker receptje!
TAVIROZSA
2017. július 04. 14:17
Egy szót sem ejtettél a meleg csecsen fiatalemberről, aki a Jehova Tanúi ősvallással szimpatizál, ezért hiányosnak minősítem forgatókönyvedet ! :D :D
Megtalálta
2017. július 04. 14:16
Jó ez így. Nyugaton majd kap valami huszadrangú díjat, megtapsolják, aztán szépen mindenki hazamegy. A baller kisebbség megkapja az újabb adag ópiumát, mi meg ezután sem fogunk elalélni Mundruczó hazug propagandájától.
TAVIROZSA
2017. július 04. 14:15
Ez a témaválasztás a nemzetközi siker és figyelemfelkeltés kulcsa ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik