Blake Crouch: Sötét anyag

2017. május 19. 11:17

És akkor jön Blake Crouch, aki fogja az egészet és egy tudományos elmélettel új szintre emeli a thriller műfaját a sci-fin belül.

A történet elejét akár szokványosnak is nevezhetnénk. Idilli családi kép, ahol Jason Dessen békésen borozgat feleségével, miközben készül a családi vacsora. Kamasz fiuk hallgatja őket, miközben rajzolgat. Jason leugrik egy közeli kocsmába, hogy gratuláljon volt kollégiumi szobatársának a tudományos díj megszerzéséért. Egy italt követően már rohan is haza, hogy a vacsorára megérkezzen. Azonban útközben egy gésás maszkos férfi elrabolja. A furcsa emberrablást követően egy hordágyra szíjazva ébred, ami fölé egy ismeretlen férfi hajol és azt mondja neki: »Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom.«

Ebben a világban, ahol Jason magához tér, nincs családja, és nem egy középszerű fizikaprofesszor a helyi főiskolán, hanem elismert tudós, aki egy olyan felfedezést tett, ami a családos Jason számára a lehetetlennel határos. Vajon melyik élet a valódi? Lehetséges, hogy főhősünk egy elképzelt világ rabja? De melyik az elképzelt és melyik a valóságos élete? És egyáltalán lehetséges mindaz, amit a tudós Jason létrehozott?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/30265