Díj

Ezeket a könyveket jelölték az Arthur C. Clarke-díjra

2017. május 3. 13:17

Becky Chambers, Yoon Ha Lee, Emma Newman, Tricia Sullivan és Lavie Tidhar mellett a Pulitzer-díjas Colson Whitehead könyve is bekerült a brit Arthur C. Clarke-díj idei jelöltjei közé. Ez utóbbi az egyetlen, amivel kapcsolatban biztos, hogy magyarul is meg fog jelenni: Whitehead könyvében a rabszolgák északra szöktetésére használt útvonal egy valódi földalatti vasút.

Megvannak a brit Arthur C. Clarke-díj idei jelöltjei. A hat regénybl zsűri fog választani, amelynek tagjait a Brit Sci-fi Szövetség (BSFA), a Science Fiction Foundation és a SCI-FI-LONDON filmfesztivál képviselői adják. A díjat július 27-én fogják átadni. Mutatjuk a listát:

  • A Closed and Common Orbit – Becky Chambers (Hodder & Stoughton)
  • Ninefox Gambit – Yoon Ha Lee (Solaris)
  • After Atlas – Emma Newman (Roc)
  • Occupy Me – Tricia Sullivan (Gollancz)
  • Central Station – Lavie Tidhar (PS Publishing)
  • The Underground Railroad – Colson Whitehead (Fleet)

A jelöltek közül néhánnyal, így például Yoon Ha Lee-vel és Becky Chambers-szel a többi nagyobb díj jelöltjei között is találkozhattunk, de van pár olyan név, ami eddig nem kapott idén jelölést; illetve Colson Whitehead Pulitzer-díjas, elég népszerű könyvét sem jelölték még fantasztikus díjra. Whitehead könyve annyiban lehet itt releváns, hogy a címben idézett, rabszolgák északra szöktetésére használt biztonságos házak rendszerére utaló „földalatti vasút” a könyvben egy valódi földalatti vasút. Ez utóbbi könyv jelent meg csak magyarul A Földalatti Vasútvonal címmel a XXI. század kiadónál.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/30095