Szuperhős

Tizenkilenc év után érkezik A sebezhetetlen folytatása

2017. április 26. 20:03

M. Night Shyamalan Twitteren jelentette be, hogy következő, 2019-ben bemutatásra kerülő új filmjének címe Glass, ami a rendező 2000-es filmje, A sebezhetetlen folytatása lesz. Nehéz ezt virágnyelven körülírni, de csak azok kattintsanak, akik már láttak, vagy meg sem akarják nézni a rendező tavalyi, Összetörve című filmjét, ugyanis megdöbbentő módon még arra is SPOILERESEK leszünk.

Még bőven a szuperhős-cunami előtt, bár már pár hónappal az első X-Men után került a mozikba 2000-ben Bruce Willies és Samuel L. Jackson főszereplésével M. Night Shyamalan szuperhősfilmje, A sebezhetetlen, ami a rendező tweetje szerint 2019-ben most Glass címmel folytatást kap. A hír persze nem fogja meglepni azokat, akik látták a rendező tavalyi filmjét... Szóval aki a SPOILER-jelzés ellenére még mindig velünk van, az tudja, hogy mi volt a vége a James McAvoy főszereplésével készült Összetörve című filmnek: Shyamalan, a csavaros befejezések mestere jól megvezetett mindenkit, és a horror/thrillerről az utolsó pillanatban kiderült, hogy egy eredettörténet, ráadásul egy olyan, ami A sebezhetetlen univerzumában játszódik.

A sebezhetetlen története ugye röviden és nagyon egyszerűen az volt, hogy egy biztonsági őr, David Dunn rájön, hogy valójában szuperhős-képességei vannak, míg az Összetörve című filmben egy hasadt személyiségű férfi fedezi fel, hogy egyik személyisége különleges erőkkel rendelkezik. A 2019 januárjában bemutatásra kerülő Glass címe az első film másik főszereplőjére, a Samuel L. Jackson által megformált, betegség miatt elképesztően törékeny csontű főgonoszra, Elijah Price-ra utal: mind ő, mind Brue Willis, mind McAvoy visszatér a harmadik filmben, aminek a rövid leírása szerint Dunn üldöni kezdi Crumbot, Price pedig a háttérből mozgatja a szálakat.

Külön érdekel minket, hogy mi lesz a film magyar címe, hiszen egy bonyolult szújáték kezd kialakulni: az első film angol címe Unbreakable, azaz tükörfordításban (össze)törhetetlen volt, a másodiké pedig Split, ami tükörfordításban inkább lehetne felhasadva, mégis Összetörve lett. Szóval akkor a harmadik film magyar címének mire is kéne reflektálnia?

Na szóval, a lényeg az, hogy ha valaki egy ilyen furcsa trilógiát hoz össze, arra mondják azt, hogy well played.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/29987