Fahrenheit 451

Filmet csinál az HBO a Fahrenheit 451-ből

2017. április 20. 11:44

Michael B. Jordan és Michael Shannon főszereplésével készít filmet Ray Bradbury klasszikus disztópiájából az HBO, a rendező pedig Ramin Bahrani lesz. Az 1953-as regény egy olyan világot mutat be, ahol hatóságilag betiltották a könyveket: birtoklásukat, olvasásukat kegyetlenül büntetik.

Az HBO úgy döntött, hogy 1966 után ismét filmre kell adaptálni Ray Bradbury klasszikus regényét, a Fahrenheit 451-et. A főszereplő Guy Montagot Michael B. Jordan, főnökét Michael Shannon fogja alakítani. A klasszikus disztópia egy olyan világot brázol, ahol be vannak tiltva a könyvek. Arról egyelőre nincs pontos hír, hogy mikor mutatják be a filmet. Ez pedig a könyv fülszövege:

Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása.

A kötetet legutóbb az Agave Könyvek adta ki tavaly, új borítóval.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/29880