BSFA

Dave Hutchinson nyerte a Brit SF-díjat

2017. április 15. 20:20

A Europe in Winter, Dave Hutchinson négyrészes sorozatának harmadik, tavalyi darabja nyerte a BSFA díját. Ez még minket is meglepett, pedig az öt jelöltből ez az egy volt, amit mi is olvastunk. A széttöredezett Európában egy csomó kém próbál megszerezni, illetve megőrizni egy döbbenetes titkot, ami olyan meglepő, hogy csak na.

Viszonylag ismeretlen könyveket jelöltek idén a brit sci-fi szövetség, a BSFA díjára – bár Becky Chambers űropera-sorozatának második része már egy Hugo-jelöléssel is bír. Az öt jelöltből viszont éppen az az egy nyert, amiről mi is írtunk: Dave Hutchinson hamarosan négy részes, széttöredezett Európában játszódó kémregény-sorozatának harmadik darabja, a Europe in Winter.

(Fotó: Megatheriums for Breakfast)

Egy szörnyű járvány után szétszakadó Európában egy egészen az első könyv utolsó oldaláig teljesen meglepő titok lappang a térképek alatt-mögött; a második és a harmadik könyv pedig ezt a titkot bontja ki. (Kritikáink a linkeken.) A könyvek főszereplője Rudi, az észt szakácsból lett kém. Hutchinson eredetileg nem akart trilógiát írni, aztán most mégis a negyedik könyvet írja, ami lezárja a történetet; a szerző pedig az idei EuroCon díszvendége lesz Dortmundban.

*

Kövess minket Facebookon és Molyon, olvasd el e-könyvünket a hazai fantasztikum helyzetéről, és gyere el a Könyvfesztiválra, ahol főszerkesztőnk moderálja majd a kortárs sci-firől és fantasyről szóló beszélgetést!

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/29818