Harry Potter

Jude Law lesz a fiatal(abb) Albus Dumbledore

2017. április 13. 08:38

Jude Law fogja játszani a fiatal, pontosabban középkorú Albus Dumbledore-t a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában. Az eredeti Harry Potter-filmekben először Richard Harris, majd halála után Michael Gambon formálta meg Roxfort igazgatóját.

Jude Law kapta a fiatal, vagyis inkáb középkorú Albus Dumbledore szerepét a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásában – írja a Variety. A brit színész Eddie Redmayne és Johnny Depp mellett tér majd vissza: előbbi alakítja Göthe Salmander professzort, utóbbi pedig Gellert Grindelwald sötét varázslót, Dumbledore egykori barátját. A rendező ismét David Yates lesz, a forgatókönyvet J. K. Rowling írta.

Az idős Dumbledore-t korábban először Richard Harris, majd halála után Michael Gambon játszotta el az eredeti Harry Potter filmekben. A Legendás lények folytatásában még évtizedekkel azelőtt járunk, hogy Dumbledore a Roxfort varázslóiskola igazgatója lenne, egyelőre csak átváltoztatástant tanít az intézményben. A stúdió több brit színészt is kinézett a szerepre Benedict Cumberbatchtől Christian Bale-en át Richard Harris fiáig, Jared Harrisig, de végül Law mellett döntöttek.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/29801