Magyar űripar

Katalógussal népszerűsítik a magyar űrszektort

2017. március 3. 15:15

Kedden Magyarországra látogatott Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője. Az esemény alkalmából a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Tudományos Ismeretterjesztő Társaság bemutatta a Magyar Űrkatalógust.

Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője keddi budapesti látogatásán elismerését fejezte ki a magyar űrszektorral kapcsolatosan. Elmondta, hogy a 2015-ös csatlakozása után Magyarország nagy lendülettel látott neki a munkának. Az ESA látogatása alkalmából mutatták be a hazai űrszektor külföldi megismertetése céljából készült Magyar Űrkatalógust is.

Mernyei Ákos, az NFM európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy fontos a magyar űripari innováció és azok nemzetközi alkalmazásának ösztönzése. A most megjelent Magyar Űrkatalógus célja a szakma képviselete – mondta az államtitkár.

Tari Fruzsina, a Magyar Űrkutatási Iroda a magyar űriparról beszélve kiemelte, hogy gyakoriak a külföldi megrendelések. Elmondta, hogy a katalógus az újabb projektek létrejöttét, az űrszektor magyar szereplőivel való kapcsolatfelvételt hivatott elősegíteni. 

Az ágazatot bemutató kiadványt elérhetővé teszik a magyar külképviseletek és az ENSZ Világűrbizottság 84 tagállama számára is. A bilaterális kapcsolatok élénkítésének céljából Argentína, az Egyesült Államok, India, Japán, Oroszország és Ukrajna számára is eljuttatják az űrkatalógust – áll az NFM közleményében.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28903